Mahir ALAN/ ADIYAMAN, () - ADIYAMAN'da, Atatürk Barajı kıyasında yapımı biten su sporları alanında incelemede bulunan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, "Özellikle son zamanlarda gündemde olan Demokratikleşme Paketi, turizmde bir canlılık meydana getirecek" dedi.
Adıyaman'a bağlı Ovakuyucak Köyü yakınlarında 2012 yılında yapımına başlanan Sosyal Destek Programı (SODES) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından desteklenen projeyle Su Sporları Merkezi'nin yapımı tamamlandı. Atatürk Barajı kıyısındaki 175 bin metrekare alandaki Su Sporları Merkezi'yle ilgili açıklama yapan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, bölgenin su sporları için çok elverişli bir yer olduğunu söyledi. Atatürk Barajı kıyasında yapımı biten su sporları merkezinde incelemelerde bulunan Vali Demirtaş ve beraberindeki gazetecilerle tekne turu gerçekleştirdi.
"Amacımız burayı hem dünyada hem de Türkiye'de kürek sporlarının yapıldığı bir cazibe merkezi haline getirmek" diyen Vali Demirtaş, "Kürek sporları yetkilileri bize bu alanın su sporları için en elverişli yer olduğunu söylediler. Hatta dünyada ve Türkiye'de bu yerden daha iyi su sporlarının yapılabileceği bir yer olmadığını belirttiler. Amacımız burayı hem dünyada hem de Türkiye'de kürek sporlarının yapıldığı bir cazibe merkezi haline getirmek" dedi.
25 ÜLKEDEN GELECEK 300 SPORCU BURADA YARIŞACAK
İlk su sporları etkinliğinin gelecek yıl Çanakkale Savaşı'nın 100. yıl dönümünde 25 ülkeden gelecek sporcuların gerçekleştireceğini belirten Vali Demirtaş şunları söyledi: "Bu etkinliğe yaklaşık 300 sporcu katılacak. Bu etkinlik sadece bir yarışma değil, amacımız dikkatleri buraya çekmek. Özellikle dünyanın dikkatini buraya çekmek istiyoruz. Bu sporun yapılacak en güzel yerin burası olduğunu düşünüyoruz. Buraya bungalow tipi evler yapmayı düşünüyoruz. Buraya gelecek vatandaşlarımız doğayla baş başa kalmak için bu evlerde rahatlıkla kalabilecekler veya dinlenmek için gelenlere de bu evleri vermeyi düşünüyoruz. Bir taraftan da gençlerimizi vatandaşlarımıza kürek sporlarını konusunda dikkatleri çekmek istiyoruz. İnsanlarımız gelsinler burada spor yapsınlar."
BURAYA ANZAKLAR GELECEK
Demokratikleşme Paketi kapsamında bölgede turist sayısının artacağını vurgulayan Vali Demirtaş, konuşmasını şöyle tamamladı: "Özellikle son zamanlarda gündemde olan Demokratikleşme Paketi kapsamında değerlendirirsek bir taraftan turizmde bir canlılık meydana getirecek, ilimizi ziyaret eden insanların sayısı artacak. 2015 yılında FİSA Uluslararası Kürek Turu kapsamında Çanakkale Savaşı'nın 100 yıldönümünde buraya Anzaklar, Avusturalyalılar, dünyanın çeşitli ülkelerinde insanlar buraya gelecekler. Bundan sonra bu tip sporların burada yapılması için araştırmalar ve çalışmalar yapılacak."

FOTOĞRAFLI