Paris'in banliyölerinden Valenton Yunus Emre Derneği Turkuaz spor külübü yeni yıla merhaba yeni sezona moral yemeği düzenledi.

Turkuaz Spor Kulübü beşinci yılında iki turnuva şampiyonluğu bulunan Fransa Bölge liginde ikinci kümede yarışıyor. Yüz elli lisanslı sporcusu bulunan kulüp, altı kategoride; minikler, gençler ve A takım sevyesinde mücadele ediyor.

Katılımcılar gençlerin kısa sürede gösterdikleri başarıları ve gelecek için temenni dileklerini dile getirdiler.

Muavin Konsolos Müslüm Aygün "İkibin dokuzda kurulup geçen sürede amatör 2.lige yükseldiklerini öğrendik. Geçen yıl ki şampiyonluklarını bir kez daha kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum"

Yunus Emre Dernek başkanı Murat Çetinkaya "Kurmuş olduğumuz Turkuaz Spor Külübümüzle gençlerimizi güzel bir noktaya getirdiğimize inanıyorum. Beş yıllık dönemde gelişerek derneğimizin gurur kaynağı oldular. Yönetimdeki geçlere ve sporculara teşekkür ediyorum"

Turkuaz spor kulüp başkanı Hasan Çokar "Şu an devre arasındayız. Sezonun ikinci devresinebaşlıyoruz. Futbolcu kardeşlerimize işte büyüklerimiz burada senede sonunda kupayı kaldıracağınıza inanıyoruz. Bu sene çok büyük iş başardık miniklerimiz sezonun ilk yarısını şampiyon tamamaladılar"

Pr. Dr. Süleyman Işıllar "Bilgi ve sevgi iki önemli unsur. Mazisi çok kısa süreli olan spor külübümüz, gençlerimizin başarısı takdire şayandır. Spor yapıyorlar. Kendi yaşıtlarına göre daha seçilmiş, toplumumuzda daha iyi yerlere gelirler"

Fransa İşadamı ve Girişimciler Federasyonu' Başkanı Nevzat Ceylan "Gençlerin bir araya gelerek sportif faaliyet yapmaları hem toplumumuz hem kendileri için sevindirici ve kıymetli. Toplumuzun tecrübesi uzun yıllara dayanmıyor. Henüz yeni yeni Avrupa'da kalmaya karar vermiş bulunuyoruz. Bulunduğumuz ülkenin vatandaşları oluyoruz. Zor şartlarda bir çok problemler var. Ekonomik ve siyasi kırizler var. Başka ülkeden gelmiş olduğumuzdan bizim zorluklaraımız daha fazla. Turkuaz derneği hemen isminden başlarsak beli çağrışımlarda bulunuyor.

Bu gençler diğerlerinden farklı bizim pek çok gençte göremediğimiz güzel davranışlar var. Türk toplumuna mensup,Türk asıllı, Türk genci diye ortaya koyuyor. Bizim yükümüz sorumluluğumuz daha fazla. Biz belli bir toplumu temsil ediyoruz. Spor kulubünüz kısa sürede büyük başarılar elde ettiniz. Bizlerin medarı iftiharı oldunuz. Büyük bir başarı elde ettiniz. Bu başarıyı devam ettirmek, sürdürmek çok daha önemli ve çok daha zor"

Yemeğe sporcullar, sponsorlar, dernek başakanları ve Muavin konsolos Müslüm Aygün'de katıldı. GÖ (UD)