Gülten ÖZBEY/PARİS, () - VALENTON Turkuaz Spor Kulübü bünyesindeki sporculara moral yemeği verildi.

Ana sponsor Paşa Restaurant'ın katkıları ile düzenlenen yemeğe Türkiye'nin OECD Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende, Konsolos Müslüm Aygün, belediye başkan yardımcıları, dernek başkanları ve futbolcular katıldı. Büyükelçi Mithat Rende yemekte yaptığı konuşmada, "Başarılarınız başarımız olacaktır. Sorunlarınızda önerilerde bulunabilir, yönlendirebilir, çözümüne katkıda bulunabilirsek başarılı sayılırız. Çocuklarınız için eğitime önem verin ve onlara en iyi eğitimi vermeye çalışın. Hayatta yapacağınız en büyük yatırım çocuklarınızın eğitimine sağlayacağınız katkıdır. Çocuklarınızı eğitin ve Türk kültüründen mahrum bırakmayın. Türk kültürünü ve Türkçeyi unutmasınlar. Kültürümüze sahip çıkalım. Ama bulunduğumuz ülkenin gelenek göreneklerine saygı göstereceğiz, onlarla birlikte yaşayacağız. Siz bizim için bir ekonomik köprü, barış köprüsü ve dostluk köprüsüsünüz. Bunu en iyi şekilde gerçekleştireceğinize inanıyor ve sizlerle gurur duyuyorum" dedi.

Büyükelçi Rende, 'ya yaptığı açıklamada ise, "Futbolcular ziyaret etti ve davet ettiler. Müthiş bir dinamizm var. Gençler pırıl pırıl. Başarılarıyla gurur duydum ve bu başarının devamını diliyorum. Gençlerimizin hem iş hem de sporda başarılı olmalarını diliyorum. İş sahasında başarılı olan gençler bu başarılarını başka alanlara da nakledebiliyor. Bir kısmı burada doğmuş, büyümüş. Fransızcaları Türkçelerinden daha iyi. Tabii Türkçelerini kaybetmelerini istemiyorum. Çocuklarına mutlaka Türkçe öğretmelerini, çocukları ile Türkçe konuşmalarını ve kültürlerine sahip çıkmaları tavsiyesinde bulundum. Onların da bu hassasiyeti gösterdiklerini görmek mutlu etti. İş imkanlarını araştırmalarını ve Türkiye ile iyi bir köprü kurmalarını, Türkiye'nin imkanlarını, potansiyelini burada değerlendirmelerini arzu ediyorum. Bize verilen ilk talimat, en önemli görevimiz vatandaşlarımıza sahip çıkmak. Bu nedenle her türlü yardıma, desteğe hazır olduğumuzu belirtmek isterim" diye konuştu.

Turkuaz Spor Kulübü Başkanı Hasan Çokar ise şunları söyledi:

"Fransa Kupası maç öncesi moral yemeği düzenledik. Kulübümüz ikinci amatör kümede, bölgesel ligde bünyesinde 150 sporcu barındırıyor. Paris bölgesinin en önemli spor kulübü olma özelliğini devam ettirmek ve gençlerimize hizmet etmeye devam etmek istiyoruz. A takım seviyesinde 4'üncü sıradayız. 2'nci takımımız da 4'üncü amatör ligde 2'nci sırada. Bu hafta kazanmaları halinde şampiyonluğunu ilan edecekler. Fransa'daki önemli spor kulüplerinin katılacağı önemli bir futbol turnuvası düzenliyoruz. Miniklerin katılımı ile 16 takımın mücadele edeceği altyapı okulu futbol turnuvası düzenliyoruz."

gö (os)