Alt yapısından yetiştirerek futbol dünyasına Isco ve David Silva gibi yıldızları kazandıran Valencia ekibi, 16 - 21 Haziran tarihlerinde İstanbul'da yapacağı kampla genç yetenekleri izleyecek.

İspanyol Valencia Kulübü'nün Yönetim Kurulu Üyeliği ve Futbol Vakıf Başkanlığını yapmış olan Tarsilo Piles'in oğlu Javier Piles'in girişimleri sonucu İstanbul'a gelecek olan Valecia Futbol ekibi, saygı, eğitim, azim ve alçak gönüllülük ile Valencia Kulübü'nü gelecekte gururla temsil edecek futbolcular arıyor.

Futbola gönül ve emek veren genç yetenekler, Valencia koçları tarafından 16 - 21 Haziran tarihleri arasında özel kamplara alınacak. Katılımcılar teknik, taktiksel, fiziksel ve psikolojik olarak her anlamda özel bir şekilde çalıştırılacak ve Dünya Kupası Şampiyonu olan İspanya'nın futbol sistemi ile eğitilecekler.

Gençlere verilecek derslerin ardından akşamüstü antrenör eğitim ve seminerleri başlayacak. Antrenör ve antrenör adaylarına verilecek eğitimlerde Valencia ve İspanyol metodolojisi, sistematiği, yeni antrenman teknikleri, oyuncu izleme gibi konular üzerine teorik ve pratik eğitimler verilecek.

6-16 yaş arası tüm kız ve erkek çocukların katılabileceği bu eğitim Darüşşafaka'nın Maslak'taki, 1 futbol sahası, özel futbol aktiviteleri ve açık kondisyon aktivitelerinin gerçekleştirilebileceği, başka alanları da olan tesislerinde verilecek. Genç yıldız adayları İspanya'da futbol eğitimi alma hayallerini gerçekleştirebilmek için tesislerde kampa hazırlık çalışmalarına haftalar öncesinden başladılar.

Valencia genç takım antrenörleri bire bir eğitim almanın ayrıcalığını yaşayacak yıldız adayları, Valencia antrenörlerinin seçeceği en yetenekli iki çocuk, Valencia CF İspanya futbol kampına alınacak.

Kulübün futbol kampının bulunduğu İskoçya, Jamaika, Kosta Rika, Malta, İsviçre, Japonya, Mısır, Sudi Arabistan ve Brezilya gibi ülkelerden 200'ün üzerinde çocuk, bu kampta A takıma yükselme ve Mestalla'daki taraftarlarına yeni zaferler yaşatma hedefiyle eğitim alacaklar.

SERHAN TÜRK - İSTANBUL /

st(gh)