Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, UEFA'daki toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "İzleme sürecine girebilirsek büyük bir başarı olur" dedi. Trabzonspor'un UEFA ile Finansal Fair Play kuralları hakkındaki kritik toplantısı sona erdi. Bordo- mavililerin UEFA'dan ile ceza almamak için yetkilere savunma yaptığı ve mali konularda bir anlaşma zemini aradığı toplantı yaklaşık iki buçuk saat sürdü.

UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentindeki merkezinde gerçekleşen toplantı sonrasında İHA muhabirine toplantı hakkında açıklamalarda bulunan Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, "UEFA ve Trabzonspor olarak sorunlarımızı masa yatırdık. Bence her iki tarafta birbirini anladı ve iyi bir görüşme oldu" şeklinde konuştu.

UEFA'nın iki haftalık süre zarfında kararını bildireceğini belirten Trabzonspor Başkanı Usta, "Son iki üç yıla bakıldığında finansal açıdan kötü bir performansımız var. Yeni seçilen yönetim olarak bundan sonra bizim yapabileceklerimizi paylaştık. Onların bizi anladıklarını ve yapabileceklerimize inandıklarını düşünüyoruz. Çünkü yeni statla birlikte Trabzonspor için yeni bir dünya, yeni bir ivmelenme dönemi olacak. Ne olur kestirmek mümkün değil. Özetle iyi bir toplantı oldu diyebiliriz ve artık bekleme halindeyiz. Buradan bir izleme süreci ile ayrılabilirsek çok zor bir sürecin ardından büyük bir başarı olur" ifadesinde bulundu.

BÜLBÜLOĞLU: "BİZİ ANLADIKLARINI ZANNEDİYORUM"

Trabzonspor'un UEFA ile ilişkilerini yürüten Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu ise UEFA toplantısına çok iyi bir hazırlık yaparak geldiklerinin altını çizerek, "Çok dürüstçe 3 yıl içinde planladığımız her şeyi ve bütün projelerimizi, kulübü en azından mali anlamda nasıl disiplin altına alıp düzlüğe kavuşturacağımızı anlattık. Bizi anladıklarını zannediyorum" açıklamasında bulundu.

AYDIN: "HASARI MÜMKÜN OLDUĞUNDA AZALTMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın da toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Son 2-3 senenin enkazı o kadar ağır bir tahribat ki eğer buradan Trabzonspor aleyhinde bir sonuç çıkmazsa buna yönetim kurulunun hazırlığı, bizim başarımız ve UEFA'nın iyi niyeti olarak bakmak gerekir" dedi.

Kulübün çok kötü idare edilmiş bir süreç geçirdiğini belirten Aydın, "Şimdi onun hasarının mümkün olduğunca azaltmaya çalışıyoruz" ifadesinde bulundu.

Trabzonspor'un UEFA ile bir anlaşma yapmak istediğinin vurgulayan Nevzat Aydın, "Galatasaray UEFA ile bir anlaşma yapmıştı. Gereklerini yerine getirmediği için bir ceza aldı. En azından sebebi bu doğrudur, yanlıştır buna girmiyorum. Bizim amacımız Trabzonspor'un 3 veya 4 seneyi kapsayan yeni bir anlaşma yapması ve bunun da yükümlülüklerini yerine getirdiğini gösteriyor olması" şeklinde konuştu.