BEKO Basketbol Ligi'ndeki ilk sezonunda play off oynama başarısını gösteren Uşak Sportif, iç transferde sözleşmesi devam eden tek yerli oyuncusu olan kaptan Alper Saruhan'la ilginç bir gerekçeyle yollarını ayırmaya hazırlanıyor.
İddiaya göre Alper'in eşi Gözde Saruhan, sezon içinde twitter'da bir arkadaşıyla yazışırken kent için, "Uşak köyü" ifadesini kullandı. Mesajı gören taraftarlar, duruma tepki gösterdi ancak play off öncesi olayın büyüyüp krize dönüşmesini engelleyen yönetim, lig bitiminde ayrılık kararı aldı.
"Bu koşullarda Alper'in kalması tat vermeyecek" diyen Genel Menajer Fatihhan Erdoğan, "Sezon içinde en küçük bir olayda ya da kötü performansta taraftar tepki gösterecek. Oyuncumuzun sözleşmesini karşılıklı anlaşarak sonlandıracağız" dedi. Ligde tip-1 diyabet hastası olmasına rağmen forma giyen tek isim olan ve sezonu 5.3 sayı, 1.7 ribaund ortalamasıyla tamamlayan 32 yaşındaki basketbolcu ise, "Netleşen birşey yok. Uşak'ta çok önemli bir başarı yaşadık. Sadece bunu düşünüyorum" diye konuştu.

EK(YC/AÖ) FOTOĞRAF