Geçtiğimiz haftasonu 2014'ün ilk Hot Rod Tour'unu gerçekleştiren Top Wheels bu haftasonu da İngiliz güzelleri (spor arabalar) ile bir araya geldi.

Uğur Işık, Can Işık, Saruhan Tan, Harun Tan, Jan Lichtenberg, Alper İlbeyli, Esra Arda, Serdar Özer, Kerem Zorlu gibi katılımcıların yer aldığı "British Exotics" bugün Tarabya Big Chefs'deki kahvaltıda bir araya gelerek başladığı tura, gün boyunca belirlenen duraklara uğrayarak devam ettiler.

İngiliz güzelleri İstanbul turunda Etiler, Ataşehir, Suadiye ve AnadoluHisarı'na giderek hem yarıştılar hem de güzel ve dikkat çeken araçlarını sergilediler.

KATILIMCIMLAR VE ARAÇLARI ŞÖYLE:

Serdar Özer-Billur Özer -2008 Bentley Continantal GT

Saruhan Tan -1969 Rolls Royse

Kerem Zorlu-Gaye Zorlu Jaguar XKR

Mehmet Ögetürk-Tuğba Özçobanlar 1998 Lotus Esprit V8

Pınar Yılmaz-Bahar Türkay 1986 Lotus S2

Uğur Işık-Nazan Cihan-1986 Lotus Esprit GT3

Batu Göker- Lotus S2

Murat Panayırcı-Emre Güngör- 1993 Lotus Esprit S4

Ferda Esra Arda-Rosemary Istanbullu -JaguarX Type

Alper İlbeyli-Sare Uçar -Lotus Esprit S4

Jan Lichtenberg-Tevfik Gür- Jaguar XR

UĞUR IŞIK: "İNGİLİZ ARABALARI ASALETLİ ARABALARDIR"

Hot Rod Tour organizasyonunun kurucularından ve katılımcılarından olan işadamı Uğur Işık bu organizasyon hakkındaki düşüncelerini yarış öncesi açıkladı. Uğur Işık "Bizim sportif motorsporları ile ilgili olan bir şirketimiz var. Bu şirketi bu tür organizasyonlar için kurmuştuk. Bu seneki programlar dahilinde buna benzer birçok organizasyonumuz var. Bu organizasyonlara Amerikan arabalarıyla yapılan HOT ROD TOUR ile başladık. Havalar ısınınca yaz zamanı geldiğinde sürat tekneleriyle de bir organizasyonumuz olacak. Bu organizasyon bu sene yapılan organizasyonların ikincisi olacak" dedi. Motorsporlarına ilgisi fazla olan ve Hot Rod Tour organizasyonunun kurucularından olan Uğur Işık; "Hangi arabalar daha çok hoşunuza gider?" sorusuna ise "Her birinin yeri başkadır benim gözümde. İngiliz arabalarına bakacak olursanız daha asaleti olan arabalardır. Eski Amerikan arabalarının güç konusunda ciddi potansiyelleri var. İtalyan arabalarına dönersek Ferrari'sinden Lamborgini'sine kadar bambaşka havaları olan arabalar var. Genel bir sonuca ulaşırsak her ülkenin kendine has üretilen ve değişik özellikleri olan arabaları var. Hepsinin arasından birini seçmek zor. Her ülkenin çok güzel arabaları var" ifadelerini kullandı.

SARUHAN TAN: "LOTUS BENİM İLK AŞKIM"

Hot Rod Tour organizasyonunun daimi katılımcılarından olan işadamı Saruhan Tan ise bu organizasyonla alakalı olarak yaptığı açıklamada "Biz Offshore grubu olarak bu tarz organizasyonlara Uğur Işık'ın Başkanlığı'nda denizde başladık. Havalardan dolayı organizasyonları yazın yapabiliyoruz. Kışın nasıl bir organizasyon yapabiliriz diye düşündüğümüzde otomobillerle yapılan bir konsept oluşturma kararı verdik. Bunun üzerine birçok organizasyon yaptık. Geçen hafta da Amerikan Spor Klasikler vardı. Bu haftada Lotus arabalarını toplayarak Lotus Cup yapalım dedik. Yeterli sayıda Lotus bulamadığımız için alanı genişlettik. Lotuslarla birlikte İngiliz arabalarını tercih ettik. Bu kapsamda da Jaguar, Rolls Royce ve Bentley gibi İngiliz yapımı arabalarla ilk başlangıcımızı yapıyoruz. Tarabya'dan başlayarak Anadolu Yakası'na geçeceğiz.5 tane durak noktamız olacak. Bu noktalarda kart çekeceğiz. Tamamen şansa dayalı olacak. Çekilen kartlara göre puanlar var. Günün sonunda Anadolu Hisarı'nda Bigchefs te sona erecek. En çok kartlara göre puan toplayan 1.turun birincisi ilan ediliyor" dedi.

Saruhan Tan "Hangi arabaları tercih edersiniz?" sorusuna ise "Amerikan arabalarını çok seviyorum. Kendi arabalarımda tercihimde bu yöndedir. Ama görüyorum ki bu organizasyonlarda klasikler ayrı bir tutku haline geldi. Türkiye'de ilk Lotus'a binenlerdenim. Bu kapsamda Lotus benim ilk aşkım diyebilirim. Benim için ilk aracım olmasından dolayı yeri her zaman ayrıdır" şeklinde konuştu.



Sercan SAPANATAN, İstanbul-

ss(ud)