Faik KAPTAN/İSTANBUL,() ÜMİT Milli Futbol Takımı, çarşamba günü Yunanistan'la oynayacağı 2015 Avrupa Ümitler U-21 Şampiyonası Grup Eleme maçı için bugün THY’ye ait bir uçakla İstanbul’dan Selanik’e gitti.

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Ercan kafilenin hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada Türklerin yoğun olduğu bu bölgeden maça destek beklediklerini belirterek şunları söyledi:

"Maç Selanik’e 100 km uzaklıkta Katerini diye bir yerde yapılacak. Küçük bir şehirmiş. Türk nüfusunun oldukça yoğun olduğu bölgeler. Bize verilen bilgide Selanik’teki özellikle Büyükelçilikten Türklerin maça gelmek istediklerini ve bilet tedarik ettiklerini biliyoruz. O anlamda da destekçilerimiz olacağını tahmin ediyoruz. Gelmelerini de bekliyoruz."

"RAKİBİMİZ BİZE KARŞI SON ŞANSINI KULLANACAK"

Zor bir maç olacağını belirten Abdullah Ercan, "Çünkü rakibimiz bize karşı son şansını kullanacak. Bizim avantajımız var. Bunu değerlendirmek istiyoruz. Biz oyuncu kadromuzla, bütün ekibimizle maça hazırız. Amacımız bize avantaj sağlayacak skoru alıp Türkiye’ye dönüp bunun devamını getirmek. Yani Avrupa Şampiyonasına giden yolda baraj oynamak istiyoruz. İyi bir takımımız var. İyi olacağını düşündüğümüz bir maç oynayacağız. Bildiğiniz gibi 20 kişilik bir kadro açıkladık. Bir tek Hakan Çalhanoğlu’nun son Almanya’daki Werder Bremen maçında ön adalesinde bir yırtık oluştu. Onu mecburen kadrodan çıkardık. Onun haricinde 19 oyuncumuzla hazır şekilde gidiyoruz" diye konuştu.

5 MAÇTA 3 GALİBİYET

Ümit Milli Takım, grupta şu ana kadar oynadığı 5 maçta, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 10 puan kazanarak, ikinci sırada yer alıyor.

52 takımın, 10 grupta 8'i 5'erli, 2'si 6'şarlı olmak üzere mücadele ettiği Eleme Turu maçları sonunda, grup liderleri ile tüm grupların en iyi dört ikincisinden oluşan 14 takım, Play-Off'lara yükselmeye hak kazanacak. Play-Off karşılaşmaları sonunda rakiplerini eleyen 7 takım, Haziran 2015'te yapılacak finallere katılmaya hak kazanacak. Şampiyonaya ev sahipliği yapacak Çek Cumhuriyeti finallere direkt olarak katılacak.

Ümit Milli Takımı'nın aday kadrosuna şu oyuncular bulunuyor:

Onurcan Piri (Bursaspor),  Aykut Özer (Eintracht Frankfurt), Oğuzhan Berber (Adana Demirspor), Hakan Çinemre (Bucaspor), Kamil Ahmet Çörekçi (Eskişehirspor), Ahmet Yılmaz Çalık (Gençlerbirliği), Uğur Çiftçi (Gençlerbirliği), Kaan Ayhan (FC Schalke 04), Muhammed Demirci (Beşiktaş), Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Aytaç Kara (Eskişehirspor), Salih Uçan (Fenerbahçe), Enver Cenk Şahin (İstanbul BBSK), Musa Çağıran (Kardemir Karabükspor), Emrah Başsan (Medical Park Antalyaspor), Yusuf Erdoğan (Trabzonspor),  Enes Ünal (Bursaspor), Kenan Karaman (Hoffenheim), Ömer Ali Şahiner (Torku Konyaspor)

FK (TT) (FOTOĞRAF)