ULUSLARARASI Spor Çalışmaları Merkezi (CIES), 30 Ocak'ta Abu Dabi Spor Konseyi (ADSC) ve Paris-Sorbonne Üniversitesi Abu Dabi (PSUAD) ile bir ortaklık anlaşması imzaladı. Ortaklığın asıl amacı, özellikle Birleşik Arap Emirlikleri'nde FIFA ve CIES ortaklığında özel spor aktiviteleri ve organizasyonları organize etmek, spor yönetimi hakkında geniş kapsamlı bir eğitim vermek oldu.

Düzenlenen bir çok toplantıdan sonra PSUAD, ADSC ve CIES spor yönetimi, FIFA'nın programları dahilinde ve yönetiminde bir ortaklık anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre, planlanan programlarda eğitim de verilecek. Birleşik Arap Emirlikleri'nden programa katılacak öğrencilere hukuk, yönetim, iletişim, spor etkinlik yönetimi, pazarlama, sponsorluk ve finans alanında kapsamlı eğitimler sunulacak. Birleşik Arap Emirlikleri'nde daha sağlam bir spor kültürü benimsetmek adına hayata geçirilen bu projenin önümüzdeki sene uygulanması planlanıyor.

Hayata geçirilen bu proje için mutluluğunu dile getiren CIES Başkanı Bertrand Reeb, "Önümüzdeki 10 yıl içerisinde daha iyi bir spor kültürü benimsetmek ve dünya çapında Birleşik Arap Emirlikleri'ne kalıcı sportif başarılar getirmek adına çok umutluyum. Böyle bir projenin altına imza attığım için de mutluluğumu gizleyemiyorum" ifadelerini kullandı.

PSUAD Rektör Yardımcısı Profesör Eric Fouache ise konuşmasında, "Spor yönetimi müfredatında yeni bir dinamizm sağlayacağına eminim. Özellikle öğrencilerin spor aktivitelerinin beş ana dalı olan planlama, örgütleme, personel, yönetim ve kontrol birimlerine profesyonel bir şekilde hakim olacaklarına inanıyorum. Böyle bir eğitim sistemi getirildiği için çok mutluyum" diye konuştu.

Profesör Eric Fouache, pratik vaka çalışmaları dahil olmak üzere üst düzey bir akademik program ile öğrencilere üst düzey bir deneyim kazandıracağını açıkladı. Program aynı zamanda deneyim ve uluslararası bir öğrenme ortamında sunulacak. os (os)