UEFA, FC KOPENHAG'A PARKEN STADI'NDA İDMAN İZNİ VERMEDİ Real Madrid ile kendi sahasında karşılaşacak olan FC Kopenhag, maçın yapılacağı Parken Stadyumu'nda idman yapma izni alamadı.

UEFA, Parken Stadyumu'nun çimlerinin hafta sonu yaşanan kötü hava nedeniyle bozulduğunu öne sürerek, aynı sahada hem idman hem maç yapılamayacağı kararına vardı. Durum iki kulübe de bildirildi ancak Real Madrid, misafir takım olarak maçın yapılacağı stadyumda idman yapma hakkına sahip olduğu için idmanda ısrarcı oldu ve idmanı gerçekleştirdi. FC Kopenhag ise, her zaman idman yaptığı, Peter Bangs Vej caddesindeki KB hallen salonu yanındaki sahada idman yapmak zorunda kaldı.

Teknik direktör Stale Solbakken, "Hafta sonu yaşanan fırtına ve kar nedeniyle Parken Stadyumu'nda çimlerin bozulduğunu biliyoruz. İdman konusunda UEFA'ya inanmak zorundaydık. Kötü havaya rağmen cumartesi günü maç oynamıştık. Sahayı bildiğimiz için bizim için fark etmez. Sahanın kötü olması bizim avantajımıza. Real Madrid'in kupa maçına bakarsak Benzema, Bale, Ronaldo, Modric, Alonso gibi oyuncuları dinlendirdi. Yarın da oynamazlarsa oyun ritmini kaybederler. Galatasaray karşısında da asıl takımla oynamadılar ama 70 dakika 10 oyuncu ile 4-1 yendiler. Bizim için bu maç kolay olmayacak" dedi. ÜNSAL TURAN - KOPENHAG / ÜT (GH)