UEFA, Şampiyonlar Ligi'ndeki Atletico Madrid-Benfica maçında çıkan taraftar olayları ve Avrupa Ligi'ndeki Lokomotiv Moskova-Skenderbeu karşılaşmasında yapılan ırkçı tezahüratlar nedeniyle soruşturma açtı.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, 30 Eylül'de İspanya'nın Madrid kentindeki Vicente Calderon Stadı'nda oynanan Atletico Madrid-Benfica karşılaşması, konuk ekip taraftarının meşale yakıp sahaya atması ve verdiği rahatsızlık, Atletico Madrid seyircisinin ise merdiven boşluklarını işgal etmesi nedeniyle incelemeye alındı.



Benfica'nın 2-1 kazandığı maçın 35. dakikasında Gaitan'ın attığı beraberlik golünün ardından Portekizli taraftarların oturduğu tribünlerden sahaya ve Atletico Madrid taraftarlarına doğru 5 meşale atılmıştı. Meşalelerden biri aralarında 2 yaşındaki bir çocuğun da olduğu Atletico Madrid taraftarlarının oturduğu bölüme düşerken, yaklaşık 10 kişi hafif yanıklardan dolayı statta acil sağlık müdahalesi görmüştü.

Lokomotiv Moskova-Skenderbeu maçı

Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın da yer aldığı H Grubu'nda Rus temsilcisi Lokomotiv Moskova'nın Arnavut ekibi Skenderbeu'yu Lokomotiv Stadı'nda 2-0 yendiği maç hakkında ise ev sahibi ekip taraftarının ırkçı tezahüratları nedeniyle soruşturma başlatıldı.



Lokomotiv Moskova ve Benfica kulüpleri, daha sonra yaşanan olaylar nedeniyle rakip takımlardan özür dilemişti.

Maçlarla ilgili UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'nun vereceği kararlar, 15 Ekim'de açıklanacak.