UEFA Başkanı Michel Platini, şike skandallarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Platini, "Bir maçın sonucunu, başlamadan belirleyenleri bu camiadan atacağız" dedi.
UEFA Başkanı Michel Platini, İspanya'da bir spor gazetesine verdiği röportajda şike ve mali kriterlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Platini, şikeyle mücadelede herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirterek, "Bir karşılaşmanın sonucu, oynanmadan belirleniyorsa o zaman futbol bitmiştir" ifadesini kullandı. Şikenin ırkçılıktan daha önemli bir konuma geldiğini vurgulayan Platini, "Irkçılık dışarıdan futbola bulaştı. Oysa şike futbolun içinden geliyor. Bunu durdurmanın tek yolu işbirliğidir" diye konuştu.
UEFA'nın Avrupa polisi ile şikeyle mücadelede ortak hareket etmeye başladığını belirten Michel Platini, bu sorunun sadece polisiye tedbirlerle önlenemeyeceğinin altını çizdi. Futbolun içinde olan kişilerin, şikenin temizlenmesi için mutlaka elini taşın altına koyması gerektiğine de işaret eden Platini, basına bir çağrı yaparak bu mücadeleye daha fazla destek çıkmasını istedi.
UEFA Başkanı Platini, kulüplerin mali kriterlere uyup uymaması konusunda önümüzdeki yılın başlarında yeni tedbirler getirileceğine de değinerek, "Bağımsız kurulun önünde bazı dosyalar var. Bunlar tek tek inceleniyor. Önümüzdeki yıl Nisan veya en geç Mayıs ayında sürprizlere hazırlıklı olun. Önemli bazı kulüpler bundan zararlı çıkabilir" uyarısını yaptı. mç (os/fg)