Mehmet UZUN/OLDENBURG, () - ALMANYA'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'ne bağlı Oldenburg kentinde faaliyet gösteren Oldenburg Türkspor, kentin en önemli ödüllerinden birisi olan 2013 Yılı Entegrasyon Ödülü'ne layık görüldü.

Düzenlenen gecede ödülü, TSV Oldenburg adına kulüp başkanı Erdal Sarıgül aldı. Kentteki tüm dernek ve kuruluşlar arasından seçilen Türkspor'a kent adına ödülü Oldenburg Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Gerd Schwandner verdi.

ÖRNEK SEÇİLDİ

Oldenburg'da belediye tarafından verilen entegrasyon ödülünü alan ilk yabancı kulüp olduklarını ve örnek gösterildiklerini dile getiren Oldenburg Türkspor Başkanı Erdal Sarıgül, "Uyum, gençleri kaynaştırma, sağlıklı yaşam ve kültürler arası etkinlikler dalında örnek gösterilen bir kulüp olmak güzel ve onur verici. Oldenburg Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Gerd Schwandner bizi överek Almanya genelinde örnek olarak gösterdi. Oldenburg 2013 Entegrasyon Ödülü bize verildiği için çok mutluyuz. Bu bize gurur verdi ve çalışma azmimizi artırdı. Bize bu ödülü layık gören, sosyal ve kültürel çalışmamızı takdir eden belediyeye teşekkür ediyorum. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

HEDEF 5. LİG

KSV Oldenburg'un şu anda Landesliga'da mücadele ettiğini, hedeflerinin ise Almanya 5. ligi olduğunu açıklayan Erdal Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü: "3'ü bayan olmak üzere toplam 15 takımımız var. Her milletten, dinden ve dilden insanı aynı çatı altında topluyor, sporla kaynaştırıyoruz. Oldenburg'un ikinci en büyük kulübüyüz. Bu sene Landesliga'da şampiyon olup Almanya 5. ligi-Oberliga'ya çıkmak istiyoruz. Bunu da başaracak gücümüz ve imkanımız var."

mu (os)