BASKETBOL Federasyonu tarafından Bursa’da düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda grup elemeleri bugün yapılacak karşılaşmalarla sona erecek.
16 Takımın 4 ayrı grupta mücadele verdiği şampiyonada karşılaşmalar Atatürk Spor Sarayı ile Büyükşehir Belediyespor’un Şahin Başol Spor Kompleksi’nde oynanıyor.
A Grubu’nda mücadele veren TOFAŞ, oynadığı ilk iki karşılaşmayı kazanarak çeyrek final grubuna yükselmeyi garantiledi. Mavi beyaz kırmızılılar, Ankara Üniversitesini 85-70, sonrasında ise Bornova Belediyesini 72-68’lik skorla yendi. İlk iki maçını kazanan Genç Karşıyakalılar da üst tıra çıkmayı başardı.
B Grubu’nda mücadele veren Bursa takımlarından Final Gençlik ilk iki maçını kaybederek turnuvaya veda etti. Grupta Samanyalı Spor Kulübü turu geçmeyi başarırken ikinci takım akşam seasında yapılacak Anadolu Efes-İTÜ maçından sonra belli olacak.
C Grubu’nda ise 9 Eylül Gençlik Kulübü turu geçen ilk takım oldu. Bu grupta Bosch’u 96-66 yenen Galatasaray vizeyi alan diğer takım oldu.
D Grubu’nda yer alan Fenerbahçe ile Beşiktaş, bugün Şahin Başol Salonu’nda kozlarını paylaştı. Büyük heyecan ve çekişmeye sahne olan karşılaşmada Beşiktaş rakibini 61-57 yendi ve gurubu lider bitirdi. Fenerbahçe ise ikinci olarak bir üst tura yükseldi.

CE(FK/AÖ) FOTOĞRAF