AVRUPA Uluslar Kupası (ENC) 3. grupta liderliğini sürdüren Türkiye Ragbi Milli Takımı, bir üst gruba yükselmeyi hedefliyor.
Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü, Ragbi Milli Takımı'nın başarılarına bir yenisini ekleyeceğine inancının tam olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Türkiye Ragbi Milli Takımı, yurt içi ve yurt dışında sürdürülen uzun çabalar sonucunda ilk defa tarafımızca 2011 yılında oluşturulmuştur. Avrupa segmentinde toplam 5 grup bulunmaktadır. Yapılan teknik değerlendirmeler sonucunda milli takımımız, Ragbi Avrupa Segmenti’nde 3. gruptan başlatılmıştır. Bir üst gruba çıkabilmek için FIRA kuralları gereği grubu şampiyon tamamlamak gerekmektedir. Grup maçlarına 2012 yılında başlanmıştır. Şimdiye kadar namağlup olarak gelinmiştir. Türkiye Ragbi Milli Takımı, şu anda ENC 3. grupta namağlup liderdir. 20 Kasım 2013 tarihinde Azerbaycan'la ve 23 Kasım 2013 tarihinde Slovakya ile maç yapacaktır. Yapılacak olan maçlarda 1 beraberlik elde ettiği takdirde bir üst gruba yükselecektir. Geçen kısa sürede üstün başarı sağlayan takımımızın bundan sonra da başarılarına bir yenisini ekleyeceğine inancım tamdır."

os (os/fg)