KAHRAMANMARAŞ, () - KOÇ Topluluğu'nun desteğiyle düzenlenen Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nda finallerin üçüncü durağı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde taekwondo şampiyonları belli oldu. 58 kilo erkeklerde şampiyonluğu kazanan Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Hüseyin Bezci, ödülünü 1989 Dünya Taekwondo Şampiyonu babası Şakir Bezci'den aldı. Şampiyon olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Hüseyin Bezci, "Olimipiyatlarda ülkeme altın madalya kazandırmak istiyorum" dedi.

Koç Topluluğu'nun 2006 yılından bu yana üniversite gençliğini spor, teknoloji, müzik, eğlence ve rekabetle buluşturduğu Koç Fest'in 2014 şampiyonlarını belirleyecek final turunda Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi taekwondo müsabakalarına ev sahipliği yaptı.

ŞAMPİYON BABANIN ŞAMPİYON OĞLU

Taekwondo branşında üniversiteli sporcuların rekabetine sahne olan Sütçü İmam Üniversitesi'ndeki müsabakaların ilk gününde 58 kilo erkeklerde Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Hüseyin Bezci şampiyonluğa ulaştı. Taekwondo kariyerinde daha önce üniversiteler arası Avrupa ikinciliği ve dünya üçüncülüğü bulunan Hüseyin Bezci rakiplerini teker teker yenerek, madalyasını uluslararası arenada sayısız başarısı bulunan Dünya Taekwondo şampiyonlarından babası Şakir Bezci'den aldı. Daha önce iki kez kazandığı Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları şampiyonluğunun kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu belirten Hüseyin Bezci, hedefinin 2016 olimpiyatlarında Türkiye'ye altın madalya kazandırmak olduğunu söyledi.

BAYANLARDA 8 ERKEKLERDE 8 ŞAMPİYON

Bayanlarda 8, erkeklerde ise 8 şampiyonun çıktığı müsabakalar kıyasıya geçti. Tribünleri dolduranların keyifle izlediği oyunlarda Ankara Gazi Üniversitesi, taekwondoda erkeklerde en fazla madalya sayısına ulaşan üniversite oldu. İkinciliği Edirne Üniversitesi alırken, üçüncülüğü Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Ankara Polis Akademisi paylaştı.

Bayanlarda ise kıran kırana geçen müsabakalar sonucunda 8 sporcu şampiyonluğa ulaştı. Bayanlarda farklı kilolarda yarışarak en çok madalyayı Bursa Uludağ Üniversitesi aldı. İkinciliği Ankara Gazi Üniversitesi alırken, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi ile Kayseri Erciyes Üniversitesi üçüncülüğe ortak oldu.

TAEKWONDO BAYAN VE ERKEKLER ŞAMPİYONLAR

Müsabakalar sonucunda erkeklerde 58 kiloda Hüseyin Bezci, 54 kiloda İbrahim Ethem Pak, 63 kiloda Uğur Üçdinç, 68 kiloda Ömer Ramazan Yavuz, 80 kiloda Burak Ozan Karaca, 74 kiloda Okan Şimşek, 87 kiloda Burak Eski, 87 ve üzeri kiloda Sabit Buğrahan, bayanlarda ise 46 kiloda Merve Yazıcı, 49 kiloda Ayşe Hazal Boyanmış, 57 kiloda Hatice Kübra İlgün, 62 kiloda Esra Özdoğan, 73 kiloda Şule Yılmaz, 73 ve üstü kiloda Nafia Kuş, 53 kiloda Selen Döğer, 67 kiloda İrem Yaman şampiyon oldu.

os (os)