Türkiye Jokey Kulübü, misyonları arasında yer alan at sevgisinin küçük yaşlarda edinilmesine yönelik, çocuklar için hazırladığı 'Pony Club Şehrinize Geliyor' projesini hayata geçirdi.

Proje, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın destekleriyle İstanbul Veliefendi Hipodromu'ndan başladı. Kurulduğu günden bu yana ulusal ve uluslararası arenada Türkiye açısından birçok ilki gerçekleştiren Türkiye Jokey Kulübü, bu kez çocuklar için harekete geçti. Türkiye atçılığı, at yetiştiriciliği ve çocuk gelişimi açısından büyük önem taşıyan ve aynı zamanda TJK'nın sosyal sorumluk projesi olan 'Pony Club Şehrinize Geliyor', 75 günde 24 il gezecek. Veliefendi Hipodromu'nda TJK Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen lansmana, Çocuk ve Pony iletişimi konusunda Uzm. Psikolog Bercis Merdanoğlu'nun yanı sıra çok sayıda çocuk katıldı.Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada projenin çocuklara keyifli anlar yaşatmanın yanı sıra onları at sevgisiyle tanıştıracağının altını çizdi.

Adalı, "Atın, ruh ve beden sağlığına katkısı yüzyıllardır bilenen bir gerçek. Özellikle Pony türü küçük cins atların aşırı tepki vermemesi çocukların korkmadan binmelerinde de etkili oluyor. Günümüzde otistik, spastik ya da hiperaktif çocukların tedavisinde de önemli rol oynayan at binme, dünyanın birçok ülkesinde tedavi yöntemi olarak kabul görmüş ve 'atla tedavi merkez'lerinin kurulmasına vesile olmuştur. Tüm bu noktalar söz konusu projemizin çocuk gelişimine, ruhsal ve bedensel sağlığa büyük katkıları olacağını gösteriyor. Bizde TJK olarak 'Pony Club Şehrinize Geliyor' projesine hayata geçirmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

İSTANBUL /