Uğur DEMİRKIRDI/GRANADA, () - 2014 FIBA Dünya Kupası'na hazırlanan A Milli Basketbol Takımı, hazırlık mücadelesinde karşılaştığı İspanya'ya 77-55 mağlup oldu.

Granada'daki mücadeleye milliler, Kerem Tunçeri, Cedi Osman, Emir Preldzic, Kerem Gönlüm ve Ömer Aşık 5'iyle başlarken, İspanya ise Sergio Rodriguez, Juan Carlos Navarro, Rudy Fernandez, Serge Ibaka, ve Marc Gasol 5'iyle parkede yerini aldı.

Karşılıklı boş hücumlarla başlayan mücadelenin ilk 2 dakikasında takımlar skor üretemedi. Juan Carlos Navarro ile ilk sayılarını bulan İspanya, Serge Ibaka'nın da smacıyla durumu 7-0 yaptı.

İLK SAYIMIZI 4 DAKİKA 5 SANİYE SONRA BULDUK

Mola alan Ay-Yıldızlı takımda Ergin Ataman, ilk 5'ten 4 oyuncuyu değiştirdi. Kerem Tunçeri, Cedi Osman, Kerem Gönlüm ve Ömer Aşık'ın yerine Sinan Güler, Ender Aslan,Cenk Akyol ve Oğuz Savaş girdi. İlk beşten parkede kalan Emir Preldzic ile 4 dakika 5 saniye sonra maçtaki ilk sayıları bulduk. Pota altında İspanya Marc Gasol, biz ise Oğuz Savaş ile sayı üretmeye çalıştık. İspanya, ilk periyotu 20-14 önde tamamladı. İkinci periyotun başında hücum ribaundlarını alan İspanya, Pau Gasol ve Ricky Rubio ile basketler bularak 6-0'lık bir seri yakaladı (26-14). Ömer Aşık'ın pota altı tipi ve Emir Preldzic'in de üç sayılık basketiyle ikinci periyottaki ilk sayılarını bulan Ay Yıldızlılarımız, buna karşın boyalı alan savunmasında zorlandı. Karşılaşmanın ilk yarısını da İspanya, 39-24 üstün kapattı.

8-0'LIK SERİ YAKALADIK AMA BU ÜSTÜNLÜK ÇIK KISA SÜRDÜ

Alan savunmasıyla üçüncü periyota başlayan rakibi karşısında A Milli Takım, Emir Preldzic ve Ömer Aşık ikilisiyle basketler buldu. Hücumda tempoyu arttıran İspanya, Calderon ile üç sayılık basket bulurken, milliler rakibine Cenk Akyol, Oğuz Savaş ve Cedi Osman üçlüsüyle 8-0'lık bir seri yakalayarak karşılık verdi (47-36). Mola alan ev sahibi ekip, periyotun son hücumunda Juan Carlos Navarro ile bulduğu basketle son 10 dakikalık bölüme 56-40 önde girdi.

Son periyotta da İspanya üstünlüğü devam etti. Tamamen dolu tribünler karşısında rahat bir oyun sergileyen ev sahibi takım, millilerin top kayıplarını hızlı hücumlarla iyi değerlendirdi. Coşkulu taraftarı ile parkede şov yapan İspanyollar mücadeleyi 77-55 kazanarak Dünya Şampiyonası'na hazır olduğunu gösterdi.

İSPANYA (77): Pau Gasol 9 (8 ribaund- 2 asist), Rudy Fernandez 1 (7 ribaund- 2 asist), Sergio Rodriguez 3 (1 ribaund- 5 asist), Juan Carlos Navarro 15 (3 ribaund), Jose Calderon 7 (1 asist), Felipe Reyes 11 (2 ribaund), Victor Claver (3 ribaund), Ricky Rubio 4 (4 ribaund), Sergio Llull 7 (1 ribaund- 1 asist), Marc Gasol 14 (8 ribaund- 5 asist), Serge Ibaka 6 (3 ribaund), Dani Diez

TÜRKİYE (55): Doğuş Balbay (2 ribaund- 1 asist), Sinan Güler 6 (3 ribaund- 1 asist), Barış Ermiş (1 ribaund- 1 asist), Barış Hersek (4 ribaund), Emir Preldzic 12 (4 ribaund- 2 asist), Kerem Tunçeri 2 (2 asist), Oğuz Savaş 6 (5 ribaund), Kerem Gönlüm 2 (4 ribaund), Ender Arslan 3 (2 ribaund), Ömer Aşık 11 (6 ribaund), Serhat Çetin 2, Cenk Akyol 5 (1 ribaund- 3 asist), Furkan Aldemir 1 (2 ribaund), Cedi Osman 5 (5 ribaund- 1 asist)