Ay-yıldızlı ekip, dördüncü kez mücadele edeceği Avrupa Şampiyonası'nın ilk maçında Hırvatistan'ı yenerek, hem turnuvaya galibiyetle başlamayı hem de grupta önemli bir avantaj elde etmeyi hedefliyor.  

İLK 11'LER
Türkiye: Volkan, Gökhan, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner, Selçuk, Oğuzhan, Ozan, Hakan Çalhanoğlu, Arda, Cenk

Hırvatistan: Subatic, Srna, Corluka, Vida, Strinic, Badel, Modric, Brozovic, Rakitic, Perisic, Mandzukic



10'Cenk'in indirdiği hava topunda Selçuk topu önüne almak isterken yerde kaldı. Karar faul.
9'Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı serbest vuruş doğrudan kaleci Subasic'e gitti.
8'Rakip yarı alanda topla buluşan Oğuzhan, Badelj'in hamlesiyle yerde kaldı. Serbest vuruş kullanacağız.
7'Parc des Princes'de taraftarımızın takımımıza yoğun desteği var.
6'İlk bölümde rakibimiz topa bizden daha çok sahip. Henüz organize bir atak geliştiremedik.
5'Maçta ilk korneri Hırvatlar kazandı. Rakitic'in ortasına arka direkte yükselen Corluka vuramadı. Taç bizim.
3'Srna'nın pasında Brozovic sağdan çizgiye indi ve topu içeri çevirdi. Mandzukic topu aldı ancak yan hakemin bayrağı havada. Aut.
2' Hırvatlar tehlikeli geldi. Sağdan Srna'nın ortasına ön direkte Rakitic vurdu. Top arka direğin yanından dışarı gidiyor.
2'Oğuzhan'ın pasında Arda sol kanatta topla buluştu, ortasında Hırvat defansı başarılı.
1' Maç başladı! Başarılar Türkiye'm!
M.Ö.Maça Milli Takımımız başlayacak.

 

 

 

İSVEÇLİ HAKEM YÖNETECEK
Türkiye ile Hırvatistan arasındaki karşılaşmada, İsveçli hakem Jonas Eriksson düdük çalacak. FIFA kokartını 2002'den bu yana takan 42 yaşındaki Eriksson'un yardımcılıklarını aynı ülkeden Mathias Klasenius ve Daniel Warnmark yapacak. Dördüncü hakemliğini İskoç hakem William Collum'un üstleneceği müsabakanın ilave yardımcı hakemleri ise İsveçli hakemler Stefan Johannesson ile Markus Strömbergsson olacak. Müsabakada İrlanda Cumhuriyeti'nden Damien Macgraith de yedek yardımcı hakem olarak görev alacak.



İLK 11
Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan, Mehmet, Hakan Balta, Caner, Selçuk, Ozan, Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan, Arda, Cenk

MUHTEMEL 11
Hırvatistan: Subasic, Srna, Vida, Corluka, Strinic, Brozovic, Modric, Pjaca, Rakitic, Perisic, Mandzukic

MİLLİLERİN FORMU DİKKAT ÇEKİYOR
Ay-yıldızlı ekip, EURO 2016 öncesindeki formuyla dikkati çekiyor.

Kötü başladığı EURO 2016 Elemeleri'nde en iyi grup üçüncüsü olarak final biletini alan Milli Takım, oynadığı son 16 maçtan sadece birini yitirdi.

Brezilya karşısında 12 Kasım 2014'te İstanbul'daki özel maçta 4-0 mağlup olan milliler, bu müsabakanın ardından yaptığı 16 maçın, biri hükmen olmak üzere 13'ünü kazandı, 2'sinde berabere kaldı, sadece İngiltere'ye yenildi.

7'si resmi, 9'u özel son 16 maçında, 3'ü hükmen galibiyetten doğan 30 gol atan milliler, kalesinde ise sadece 9 gol gördü. Sekizi yurt içinde, 8'i deplasmanda son 16 karşılaşmanın tamamında (hükmen 3-0 tescil edilen Yunanistan maçı dahil) gol atan Türkiye, 8 maçta kalesini gole kapattı, kalan 8 müsabakadan ise birinde 2, 7'sinde birer gol yedi.

Bir ara 58'inciliğe kadar gerilediği FIFA listesinde büyük bir sıçrama yaparak nisan ve mayıs aylarını 13. sırada kapatan ay-yıldızlılar, bu ayki değerlendirmede ise 18. basamakta yer aldı.

SON 10 MAÇTA 9 GALİBİYET
Milliler, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde oynadığı son 10 maçtan biri hükmen olmak üzere 9'unu kazandı, sadece birini yitirdi.

Ay-yıldızlı ekip, 3'ü resmi, 7'si özel söz konusu maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 18 gol atıp, kalesinde 5 gol gördü.