TÜRKİYE Büyükler Halter Şampiyonası, Alanya'da başladı.
Türkiye Halter Federasyonu'nun Alanya Atatürk Spor Salonu'nda düzenlediği 'Türkiye Büyükler Halter Şampiyonası'nda, 24 ilden 44 takım ve 313 sporcu mücadele etmeye başladı. Erkeklerde 8, kadınlarda ise 7 sıklette yapılan müsabakalar 3 gün sürecek. Şampiyonanın açılış seremonisi saat 14.00'de Atatürk Spor Salonu'nda düzenlendi. Açılış seremonisine Türkiye Halter Federasyonu Asbaşkanı Murat Kalkanlı, Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak ve Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri ve Spor Müdürü Saim Kanlı katıldı.
MİLLİ SPORCULAR BELİRLENECEK
Seremonide konuşan Murat Kalkanlı, şampiyonanın aynı zamanda milli takım seçmesi olduğunu söyledi. Şampiyonada ilk 3'e girecek sporcuların daha sonra yapılacak milli takım kamplarında değerlendirileceğini belirten Kalkanlı, "Mart 2014'te düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılacak milli sporcularımızı bu şampiyonada tespit etme şansımız olacak" dedi.
ALANYA'DA 74'ÜNCÜ FAALİYET
Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak ise "Federasyonlarımız Alanya'da şampiyona düzenlemek için yarışıyor. Onlara çok iyi imkanlar sağlanıyor. Bu şampiyonayla birlikte Alanya'da bu yıl 74'üncü ulusal ve uluslararası faaliyetimizi gerçekleştirmiş olacağız. Önümüzdeki yıl 100 faaliyet yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri ve Spor Müdürü Saim Kanlı da halter sporcularının Alanya'da en iyi şekilde zaman geçirmeleri için her türlü tedbiri aldıklarını kaydetti.
Konuşmaların ardından Murat Kalkanlı, Erdal Tamrak ve Saim Kanlı'ya şampiyonaya katkılarından dolayı birer plaket verdi. Türkiye Büyükler Halter Şampiyonası 3 Kasım Pazar günü sona erecek.