Ercan ATA/KATOWİCE, () - GENÇ Bayanlar Avrupa Güreş Şampiyonası, akşam seansında yapılan final karşılaşmalarıyla sona erdi. Türkiye, şampiyonayı 43.5 puanla 3. olarak tamamladı.

Polonya'nın Katowice kentindeki Hala Spodek Spor Salonu'nda bugün oynanan final karşılaşmalarında Buse Tosun altın, Evin Demirhan gümüş, Bediha Gün ve Gamze Durukan ise bronz madalya kazandılar.

BEDİHA GÜN'DEN BRONZ MADALYA

55 kg'da Bediha Gün Polonyalı Natalia Kubaty'ı 8-0, Moldavalı Robu Ekatrerina'yı 10-0 yenerek yarı finale yükseldi. Gün, yarı finalde geçen yılın şampiyonu Rus Olga Khoroshavtseva'ya yenildi ve bronz madalya mücadelesinde Ukrayna'dan Kıt Tetiana ile karşılaştı. Karşılaşmanın hemen başında yakaladığı 3-0'lık skoru maç sonuna kadar koruyan Bediha Gün, karşılaşmayı kazanarak son gün milli takımın ilk madalyasını kazandırdı. Gün, Avrupa üçüncüsü olarak hem ülke puanı alırken, hem de bronz madalyanın sahibi oldu.

GAMZE DURUKAN BRONZ MADALYAYI SÖKE SÖKE KAZANDI

72 kg'da Gamze Durukan ise 1. turda Romanyalı İleana Denisa'yı tuşla, çeyrek finalde ise Alman Fransy Radelt'i tuşla geçerek yarı finale yükseldi. Ancak yarı final karşılaşmasında Macar Nemeth Zsanette'ye 3-2 kaybeden Durukan, akşam seansında bronz madalya için Azeri, Sabira Aliyeva ile karşılaştı. Karşılaşmada hakem hatalarının ön planda olmasına rağmen Durukan, maçı 11-8 kazanarak Avrupa üçüncüsü olarak, bronz madalyanın sahibi oldu.

EVİM DEMİRHAN GÜMÜŞTE KALDI

48 kg'da milli sporcu Evim Demirhan, Fransız Julie Sabatie, Bulgar Elitsa Yankova ve İsveçli Jozetine Frederiksen'i yenerek finale yükseldi. Altın madalya mücadelesinde Demirhan, Belaruslu Chyryk Viyaleta ile karşılaştı. Maçın ilk yarısında 6-0'lık bir skor yakalayan Demirhan, ikinci yarıda tecrübesizliğinin kurbanı oldu. Son 25 saniyede verdiği puanlarla karşılaşmayı 8-6 kaybeden Evim Demirhan, Avrupa 2.'si olarak şampiyonayı gümüş madalyayla tamamladı.

BUSE TOSUN, 2. DEFA AVRUPA ŞAMPİYONU OLARAK UNVANINI KORUDU

63 kg'da Buse Tosun, maçlarına fırtına gibi başladı. Tosun, ilk turda İsveçli Theresa Persson'u 12-2 teknik üstünlükle, çeyrek finalde Rus Luibov Ovcharova'ı 16-10 yenerek yarı finale çıktı. Yarı finalde Ukraynalı Karyna Stankova'yı da 8-4 yenen Buse Tosun, adını finale yazdırdı. Tosun, finalde Azeri Elmira Gambarova karşısında altın madalya mücadelesi verdi. Maçın başından sonuna kadar üstün güreşen geçen yılın Avrupa Gençler Şampiyonu Buse Tosun, unvanını korudu. Tosun, Azeri sporcu karşısında 20-9 teknik üstünlükle kazanarak 2. defa Avrupa şampiyonu oldu. Bu sonuçla Türkiye, bayanlarda ilk altın madalyasını da kazanmış oldu.