İlker AKTAŞ/SAMSUN, () – SAMSUN’da devam eden 1. İşitme Engelliler Dünya Hentbol Şampiyonası’nda Türkiye’nin, Danimarka ile oynadığı maç tamamlanamadı. Hakemin verdiği karara itiraz ederek sahaya giren Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu Teknik Delegesi Mario Lusic’in, dışarı çıkmaması üzerine karşılaşma tatil edildi.

Samsun Atatürk Spor Salonu'nda oynanan 1. İşitme Engelliler Dünya Hentbol Şampiyonası’nın 3’üncü gününde Türkiye, Danimarka ile karşı karşıya geldi. Millilerimizin 10-8 üstünlüğü ile geçilen 26’ncı dakikada ilginç bir olay yaşandı. Danimarka’nın golünden sonra Türk taraftarların bulunduğu tribüne el hareket yapan Danimarkalı oyuncu, hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı. Bu karara Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu Teknik Delegesi Hırvatistanlu Mario Lusic, sahanın içerisine girerek itiraz etti. Lusic’in uyarılara rağmen sahadan çıkmaması üzerine hakemler Recep Özkan ile Mustafa Bıçaklı, karşılaşmayı tatil etti. Maçla ilgili kararın organizasyon komitesi tarafından daha sonra verileceği belirtildi.

Türkiye İşitme Engelliler Hentbol Milli Takım Menajeri Mustafa Saka, "Danimarka takımının attığı golden sonra oyuncusu tribünlere dönerek tasvip edilmeyecek bir hareket yaptı. Hakemde kendisini kırmızı kartla oyun dışına attı. Hırvat delege Mario Lusic, anlamsız bir şekilde bu karara itiraz edip sahaya girince hakemde maçı tatil etti" dedi.

İA (MS/SSA) (FOTOĞRAFLI)