Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gerçekleştirilen 20. Avrupa Kros Şampiyonası'nda milli atletlerimizden Ali Kaya 17:49'luk derecesiyle genç erkeklerde altın madalyanın sahibi olurken, büyük erkeklerde Polat Kemboi Arıkan 29:32 ile kürsünün ikinci sırasında yer alarak gümüş madalya elde etti.

5000m ve 10.000m kategorilerinde Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonluğunu elinde bulunduran Ali Kaya, bu kez de Belgrad'da düzenlenen Avrupa Kros Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanarak önemli bir başarının altına imza attı. 6 Km'lik parkurda rakipleri ile dişe diş bir mücadele sergileyen milli atletimiz Kaya, 17:49 ile varış çizgisine ulaşan ilk isim oldu. Özellikle yarışın son anlarında Belçikalı sporcu Isaac Kimeli ile göğüs göğüse girdiği mücadelede attığı sprintle yarışı rakibinin önünde tamamlayan Ali Kaya, genç erkeklerde Avrupa Kros Şampiyonu oldu. Ali Kaya'nın ardından Isaac Kimeli 17:51 ile ikinci, Rus atlet Mikhail Strelkov ise 18:05'lik derecesiyle üçüncü oldu.

POLAT KEMBOİ ARIKAN'DAN GÜMÜŞ MADALYA

Avrupa Kros Şampiyonası'nda büyük erkeklerde ülkemizi temsil eden milli atletimiz Polat Kemboi Arıkan, başarılı bir performans sergiledi. 10 Km'lik yarışın genelinde ön sıralarda yer alan Polat, Alemayehu Bezabeh'in ardından 21 saniyelik farkla bitiş çizgisine girerek ikinci oldu ve 29:32'lik derecesiyle gümüş madalyayı ülkemize kazandırdı. Büyük erkeklerde İspanyol atlet Alemayehu Bezabeh 29:11 ile altın madalyanın sahibi olurken, İngiliz sporcu Andy Vernon 29:35 ile kürsünün üçüncü sırasında yer alarak gümüş madalya elde etti.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 20. Avrupa Kros Şampiyonası'nda madalya kazanan ve mücadele eden tüm sporcularımızı tebrik etti. BELGRAD /