AİLESİNİN maddi sıkıntısı nedeniyle okulunu bırakmak üzereyken, 2011 yılında tanıştığı tekvando antrenörü sayesinde ideallerine sarılan 17 yaşındaki Seda Koçak, Antalya'da düzenlenen Türkiye Büyükler Tekvando Şampiyonası'nda 2'nci oldu. Ankara'da yaşayan Koçak, bu şampiyonaya ise bir kasabın sponsorluğuyla katıldı.
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 22- 27 Şubat tarihlerinde düzenlenen Türkiye Büyükler Tekvando Şampiyonası'nda kendisinden yaşça büyük sporcularla mücadele eden ve 49 kiloda Türkiye 2'ncisi olan Ankara Seven Spor Kulübü'nden Seda Koçak'ın 3 yıl önce tesadüfen tanıştığı antrenörü, hayatını değiştirdi. 13 yaşındayken ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle spor yapamayan ve okuluna devam edemeyecek duruma gelen Seda Koçak, 2011'de sporcu arkadaşları aracılığıyla tekvando antrenörü Emre Arslan Erdem ile tanıştı. Spor yapmak istediğini, ancak ailesinin 'maddi imkanımız yok' diye karşı çıktığını anlatan Seda Koçak'ı kendisine ait salona davet eden antrenör Erdem, tüm masraflarını da üstlendi. Aynı yıl içinde Ankara il 1'incisi olan Seda Koçak, antrenörü ve mahalledeki esnafın maddi desteğiyle Alanya'da düzenlenen Gençler Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu. Bu başarı Seda Koçak'a milli takımın kapılarını da açtı.
YOKLUKTAN MİLLİ TAKIMA
Genç milli tekvandocu Koçak, çok istediği ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle ailesinin izin vermediği tekvando sporuna 3 yıl önce antrenörü Emre Arslan Erdem'in sayesinde başladığını söyledi. Antrenörünün spor yapabilmesi için tüm masraflarını karşıladığını ve kendi salonunda antrenman yapmasına imkan sağladığını belirten Seda Koçak şunları anlattı.
"Benim için herkes 'yapamaz' diyordu. Birçok zorluğa rağmen Emre hocanın desteğiyle başardım. 2011 yılında milli takıma girdim. Uluslararası turnuvalarda ülkemizi temsil ettim. Son olarak Alanya'da Türkiye Büyükler Şampiyonası'nda final oynadım. Eğitimime de lise 3'üncü sınıfta devam ediyorum. Gençlik Olimpiyatları'na katılma hayalim olmadı, ancak Balkan Tekvando Şampiyonası'na katılacağım. Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'na da katılmayı hedefliyorum."
ALANYA'YA KASAP DESTEĞİYLE GELDİ
Seda Koçak ile öğrencileri aracılığıyla tanıştığını dile getiren antrenör Emre Arslan Erdem ise, "Ailesinin maddi imkanı olmadığı için il dışındaki şampiyonalara mahallemizdeki esnafın yardımıyla katılabildi. Alanya'ya da bir kasap arkadaşımızın desteğiyle geldi. Tekvando malzemelerini de ben karşılıyorum. Türk sporuna böyle değerli sporcuları kazandırmamız gerekiyor" diye konuştu.
ÜNİVERSİTEYİ BURSLU OKUYACAK
Maddi durumu olmayan ancak başarılı birçok sporcu tanıdığını kaydeden Erdem, şöyle devam etti:
"Babası bir akaryakıt istasyonunda çalışıyor. Geçimlerini zor sağlıyorlar. Ablası ise 17 yaşında okulu bırakarak ailesine destek için çalışmaya başlamış. Bu yaştaki çocukları evlendiriyorlar. Aynı olayın Seda'nın başına da gelmemesi için elimizden geldiği kadar sahip çıkıyoruz. Milli sporcu olduktan sonra üniversite eğitimini garanti altına aldık. Avrupa ve Balkan şampiyonasına katılacak. Üniversitede karşılıksız burs alacak. Maddi sorunları devam etse de hayatı bir anlamda kurtuldu."

TE(HA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)