TURKISH AIRLINES WORLD GOLF CUP'IN MOSKOVA AYAĞI YAPILDI

Türk Hava Yolları'nın kendi adıyla düzenlediği ve çok kısa bir süre içerisinde kendisinden söz ettiren golf turnuvalarından birisi olan, "Turkish Airlines World Golf Cup"ın Moskova ayağı benzersiz bir mücadeleye sahne oldu.

Avrupa Birliği ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun da oyuncu olarak yer aldığı turnuvanın Moskova etabında 104 sporcu yarıştı. iki kategoride yapılan turnuvada kategori birincileri Antalya'da düzenlenecek finale katılacaklar. Burada dereceye girmeleri durumunda da dünyaca ünlü golfçülerle yarışabilecekler.

Çavuşoğlu, Kazan'daki ekonomi formuna katılmak için geldiği Rusya'da turnuvanın yapılacağı tarihe denk gelmesi dolayısı ile hem destek olmak için hemde yarışmak için katıldığını belirterek, "Türk Hava Yolları'nın tüm dünyada düzenlediği golf turnuvasının bir ayağının da Moskova'da olduğunu duyunca bizde katılıp destek vermek istedik. Biliyorsunuz THY bizim gözbebeğimiz ve dünyanın her yerine uçuyor. Dünyanın her yerinden de Türkiye'ye turist getiriyor. Son zamanlarda da golf sporuna çok cii destek vermeye başladı. En önemli sporcuların katıldığı, kadınlar turnuvası işte Avrupa turnuvalarını, gençler turnuvasını da destekliyor sponsor oluyor. Çünkü golf için seyahat eden turistler ülkemize hem daha çok para bırakıyor hem de daha sık geliyor. Yılda bir kaç kez geliyorlar ve dünyanın her tarafına da THY golfçüleri taşıyor. Bir de kampanya başlattılar golf çantalarını bedava taşıyorlar. Golf sayesinde Rusya'dan da profesyonel ve amatörleri getirmek istiyoruz çünkü golf için gelen turist daha fazla para harcıyor. Biz şuanda sayı bakımından hedef yaklaşıyoruz ama bir turistten elde ettiğimiz gelirin ortalamasını bin doların üzerine çıkarmamız lazım. Golf te bu yöntemlerden bir tanesi. THY'de bu turnuvaları düzenlerken tüm dünyada Türkiye'nin de tanıtımını yapıyoruz ve bizde bugün burada göz bebeğimiz Türk Hava Yolları'na destek vermek istedik. Antalya milletvekili olarak da her zaman bu tür etkinlikleri destekliyoruz" dedi.

THY Moskova Genel Müdürü Mefail Deribaş ise bu tür etkinlikleri THY olarak her zaman destek verdiklerini tüm dünyada büyüyen Türk Hava Yolları'nın Rusya'da da ortalamanın üzerinde bir ivme yakaladığını söyledi. Deribaş, ayrıca bu ay içerisinde koyacakları yeni bir uçuş ile THY'nin bir günde 9 uçuşla en fazla uçuş gerçekleştirdikleri yurt dışı destinasyon olacaklarının altını çizdi.

"ANTALYA'YI DA BEŞE ÇIKARALIM"

Deribaş, günde 5 uçuş İstanbul'dan 3 uçuş Antalya'dan ve 1 uçuşta Ankara'dan gerçekleştirdiklerini belirtirken, aynı zamanda Antalya milletvekili olan Mevlüt Çavuşoğlu, araya girerek Deribaş'dan Antalya'y da beş sefere çıkarmalarını istedi. Deribaş ise, "Rusya'daki rakibimiz olan Aeroflot ile yaptığımız ticari anlaşma gereği Antalya'yı serbest bırakmıştık. Dolaysı ile bu yıl üç sefer koyduk ama onu artırabiliriz" cevabını verdi.

Siyamend KAÇMAZ - MOSKOVA /

sk(gh)