ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde dün başlayan Turkish Airlines Open 2013 Golf Turnuvası'nın havanın kararmasıyla yarım kalan müsabakaları, bugün tamamlandı.
Belek Beldesi'ndeki The Montgomerie Maxx Royal Otel'in sahalarında yağmur yüzünden perşembe günü 3 saat 20 dakika gecikmeyle başlayan turnuvanın ilk gününde sporcular 3'erli gruplara ayrılarak mücadele etti. Birçok grup müsabakalarının, yağıştan dolayı parkuru tamamlayamadığı turnuvanın ilk gününü 14 çukurla bitiren Güney Afrikalı Darren Fichardt, George Coetzee ve İngiliz Darren Fichart ile 12 çukurla tamamlayan İngiliz Steve Webster, eksi 7 ile liderliği paylaştı. 18 çukuru tamamlayan Arajantinli Ricardo Gonzalez ve Danimarkalı Thorbjon Olesen eksi 6 puanla ilk günü tamamladı.
TİGER WOODS DA BUGÜNE KALDI
Tiger Woods ise turnuvanın favorilerinden Henrik Stenson ve Justin Rose ile aynı grupta sahaya çıktı. Turnuvanın favorilerinden Woods ise ilk günü eksi 1 puanla tamamladı. Havanın kararması nedeniyle Woods, 18 çukurluk etabı 10'uncu çukurda bırakmak zorunda kaldı. Woods ile aynı grupta mücadele eden Henrik Stenson eksi 4, Justin Rose ise eksi 1 puanla etabı bitirdi.
Türkiye'nin ilk profesyonel golfçüsü Hamza Sayın ise ilk 9 çukuru eksi 1 ile bitirdi. Bu çukurdan sonra üst üste puanlar kaybeden Sayın, günü artı 3 vuruşla tamamladı. Turnuvaya amatör olarak katılan Ediz Kemaloğlu 13 çukur oynayabildiği ilk günü par (standart vuruş sayısı) ile tamamlarken, Ali Altuntaş ise 11 çukur oynayarak günü artı 2 ile sona erdirdi.
EKSİK PARKURLAR TAMAMLANDI
Turnuvanın 2'nci gün müsabakaları saat 07.00'de başladı. 10'uncu çukurda oyunu bırakmak zorunda kalan Tiger Woods, Henrik Stenson ve Justin Rose, bugün ilk olarak eksik parkurları tamamladı. 8 çukur oynayan golfçülere seyirciler büyük ilgi gösterdi. Çukurları Stenson eksi 8, Woods ve Rose ise eksi 2'yle tamamladı. Eksik parkurun tamamlanmasının ardından ikinci gün müsabakaları başladı.