Manchester City: 3 - Barcelona: 1
Stat: Etihad
Hakemler: Viktor Kassai, György Ring, Vencel Toth (Macaristan)
Manchester City: Caballero, Zabaleta, Otamendi, Stones, Kolarov, Fernandinho (Dk. 60 Fernando), Sterling (Dk. 71 Jesus Navas), İlkay Gündoğan, Silva, De Bruyne (Dk. 88 Nolito), Agüero
Barcelona: Ter Stegen, Roberto, Umtiti, Mascherano, Digne, Rakitic (Dk. 61 Arda Turan), Busquets, Andre Gomes (Dk. 76 Rafinha), Messi, Suarez, Neymar
Goller: Dk. 21 Messi (Barcelona), Dk. 39 ve 74 İlkay Gündoğan, Dk. 51 De Bruyne (Manchester City)
Sarı kartlar: Dk. 11 Sterling, Dk. 60 Kolarov (Manchester City), Dk. 20 Rakitic, Dk. 29 Neymar, Dk. 74 Busquets (Barcelona)
Gecenin maçına İlkay Gündoğan damga vurdu

Milli futbolcu Arda Turan'ın yedek başladığı ve 61. dakikada oyuna dahil olduğu C Grubu'ndaki karşılaşmada, İspanyol ekibi Barcelona deplasmanda İngiliz takımı Manchester City'ye 3-1 yenildi.
Karşılaşmanın 21. dakikasında Lionel Messi ile Barcelona 1-0 öne geçse de ev sahibi ekip, 39. ve 74. dakikalarda Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan ve 51. dakikada Kevin De Bruyne'nun attığı gollerle maçtan galip ayrıldı.
Gruptaki ilk yenilgisini alan Barcelona, 2004'ten beri grup aşamasında oynadığı maçlarda 2 farklı mağlubiyet olmamıştı. Ayrıca Arjantinli futbolcu Messi de Şampiyonlar Ligi'ndeki 90. golüne imza attı.
İlkay'dan 5 günde 4 gol
Manchester City'nin sezon öncesinde Borussia Dortmund'dan renklerine bağladığı İlkay Gündoğan, takımının lig ve Avrupa kulvarında 5 gün içinde oynadığı iki maçta 4 kez rakip fileleri havalandırdı.
Cumartesi günü ligde 4-0 kazandıkları West Bromwich maçında Agüero'nun ilk golüne asist yapan ve son 11 dakikada rakip fileleri iki kez havalandıran 26 yaşındaki Türk asıllı Alman futbolcu İlkay, Barcelona karşısında da takımı adına perdeyi açan ve kapatan golleri kaydetti.
Sakatlıktan çıktıktan sonra Manchester City maçının kadrosuna dahil edilen Arda Turan da bu sezon ikinci kez Şampiyonlar Ligi heyecanını yaşadı.
Barcelona'nın Borussia Mönchengladbach ile deplasmanda oynadığı ikinci hafta mücadelesinde 60. dakikada oyuna giren Arda Turan, Manchester City deplasmanında da 61. dakikada Rakitic'in yerine oyuna dahil oldu.
Messi "dalya" yaptı
Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, Manchester City karşısında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 100. kez ilk 11'de sahaya çıktı.
29 yaşındaki futbolcu, bu maçların 59'unda sahadan galibiyetle ayrılırken, rakip fileleri 86 kez havalandırdı. 2006, 2009, 2011 ve 2015 yıllarında Barcelona ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Messi, 7 kez de "hat-trick" yapma başarısını gösterdi.
Messi, bir dönem Fenerbahçe formasını da giyen Brezilyalı Roberto Carlos'dan sonra Avrupa dışından bu rakama ulaşan ikinci futbolcu oldu. Carlos, "Devler Ligi"nde 120 kez ilk 11'de sahaya çıkmıştı.
Messi grup maçlarında zirvenin yeni sahibi
Manchester City karşısında takımını 1-0 öne geçiren golü atan Messi, Şampiyonlar Ligi grup maçlarında 54 gole ulaşarak zirvenin yeni sahibi oldu.
"Devler Ligi'nde grup aşamasında Raul 53 golle ikinci sırada yer alırken, Real Madridli Cristiano Ronaldo'nun 51 golü bulunuyor.