KATAR'ın ev sahipliği yaptığı Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nda Türk takımı Stihl dünya şampiyonu oldu.



Üst üste kazandıkları yarışlar ile Dünya rekoruna sahip (88) Stihl takımı 2014'de de zirvedeki yerini korudu. Katar 2014 Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın galibi (88) Stihl ile yarışan Kerem Tuncer ve Tarık Öktem ikilisi oldu. Qatar Marine Sports Federation tarafından organize edilen Qatar Cup etkinlikleri dahilindeki Dünya Offshore 225 Şampiyonası üç gün boyunca dünyanın önde gelen pilotlarını ve takımlarını Katar'ın başkenti Doha'da ağırladı. Üçüncü gün podyum gören takımlar (88) Stihl, (2) Big Chefs ve (3) Beşiktaş oldu. Genel puanlamada ise 610 puan ile (88) Stihl Dünya Şampiyonu olurken, 515 puan ile (3) Beşiktaş dünya ikincisi ve 358 puan ile (2) Big Chefs dünya üçüncüsü olarak podyumda yerini aldı.



Dün son ayağı koşulan Katar 2014 Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nda Grand Prix 3'de yine adrenalin sınırları zorlandı. Yılların tecrübeli pilotları Murat Leki ve Tuğberk Uca'nın yer aldığı (3) Beşiktaş ve (88) Stihl takımı arasındaki çekişme izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.



KUYRUK ÇATLAĞINA RAĞMEN YARIŞA DEVAM ETTİLER



Yarışın ikinci gününde (88) Stihl ve (3) Beşiktaş Miele takımlarının teknelerinde oluşan kuyruk çatlaklarının tamiri sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Beşiktaş, son ayağın koşulduğu Cumartesi günü (3) kuyruk sorunu yaşamaya devam ederken, 20 tur boyunca yarıştan kopmadı ve günü üçüncü olarak tamamladı. Genel puan durumunda ise dünya ikincisi olarak yerlerini aldılar.



Şampiyonanın ilk gününden beri iddiasını koruyan (2) Big Chefs takımı Cengiz Cennetoğlu ve Kerim Zorlu pilotajında Grand Prix 3'de podyumda ikincilik koltuğuna oturdu. Böylece aldıkları puan ile genel sıralamada dünya üçüncülüğüne yükseldiler.



TÜRK PİLOTLARININ PERFORMANS VE DİSİPLİNİNE HAYRAN KALDILAR



atar Marine Sports Federation (QMSF) Başkanı Sheikh Hassan bin Jabor Al Thani yarışları çok etkileyici buldu ve Katar'a kazandırdıkları için çok mutlu olduğunu açıkladı. Union Internationale Motonautique (UIM) Başkan Yardımcısı Sami Abu Shaikha ve Qatar Marine Sports Federation (QMSF) Başkanı Sheikh Hassan bin Jabor Al Thani üç gün boyunca Türk takımların sergilediği performans ve disiplinin örnek teşkil ettiğine ve başarılı sporcu yetiştirmenin çok önemli olduğunu vurgularken, tüm takımları tebrik ettiler ve önümüzdeki senelerde de bu şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan gurur duyacaklarını bildirdiler. Diğer bir önemli gelişme de Sheikh Hassan bin Jabor Al Thani'nin şampiyonaya iki tekneli Spirit of QATAR takımı ve Katarlı sporcular ile katılma kararı alması oldu.



BÜYÜKELÇİ DEMİROK: "TÜRK PİLOTLARIMIZIN BAŞARISI GURUR VERİCİ"



Kupa törenine Katar Türkiye Büyükelçisi Ahmet Demirok da katıldı. Dereceye giren takımların pilotlarını teker teker tebrik eden Demirok, Türk pilotlarının yurt dışında kazandıkları bu başarı ile gurur duyduğunu söyledi.



10 senedir Türkiye'nin dört bir tarafında yapılan bu yarışların yurt dışına kaçması, Türkiye için büyük bir uluslararası tanıtım kaybı olmasına karşın, takımlar teselliyi en azından Türk bayrağını göndere yabancı bir ülkede çektirebilmekte buldu. os (os)