Ercan ATA, Samakov-



6-11 Mayıs 2014 tarihleri arasında Bulgaristan'ın Samokov kentinde düzenlenecek Yıldızlar Serbest ve Grekoromen Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde mindere 5 sporcumuz çıktı.

3 sporcumuz elenirken Ali Çam Altın, Cihan Urhan ise Bronz madalya için akşam seansında mindere çıkacak.

Samokov Sport Arena'da başlayan şampiyonanın sabah seansında, 42 kiloda Cihan Urhan ilk olarak mindere çıkan sporcumuz oldu. Moldovalı Mihail Stavri karşısında 1-0 galip gelerek 2. tura çıktı. Bu turda Rus, Mukhiddin Mukhammadkhon karşısında bir varlık gösteremedi ve 11-0 teknik üstünlükle kaybetti. Mukhammadkhon finale yükselmesiyle Cihan 3.'lük 5.'lik için Makedon Brava Osaip ile karşılaştı. Karşılaşmayı 10-0 teknik üstünlükle kazanan Cihan akşam seansında Bronz madalya için Ukraynalı Bli Aset Skyi ile karşılaşacak.



Mindere 2. Olarak Milli takımımızdan 50 kiloda Deniz Akkaya çıktı. Ermenistanlı Narek Hovhannsyan ile karşılaştı. 12-2 teknik üstünlükle kaybetti. Akkaya, repesaj karşılaşmasına çıkmak için Ermeni sporcunun finale çıkmasını bekledi. Ancak Narek, Beleruslu sporcuya yenilince şampiyonadan ilk elenen güreşcimiz Deniz Akkaya oldu.



58 kiloda Madalya umudumuz Ali Çam ilk maçında, Ermeni Vrezh Qaramyan karşısında rahat bir galibiyet alarak (9-0) ilk turu geçeti ve çeyrek finale yükseldi. Bu Turda Belaruslu Ihar Kalianski'yi 11-0 yenerek yarı finale yükselen ilk sporcumuz oldu. Yarı finalde Rus Din İslam Adzeiev ile karşılaştı. İlk 2 dakikayı rakibi karşısında 2-0 önde bitirdi. 2. Devre ise mükemmel bir karşılaşma çıkaran Ali Çam karşılaşmayı 7-2 kazanarak ilk gün adına finale yazdıran tek sporcumuz oldu. Akşam seansında finalde Makedon Mihail Mikolov ile Altın madalya mücadelesi yapacak.



Milli takım adına mindere bu defa 69 kiloda Osman Göçen geldi. Göçer ilk maçında Ukraynalı Maksym Karzhan ile karşılaştı. Oldukca zevkli geçen müsabakayı son saniyede verdiği oyunla 7-4 kaybetti ve elendi.



Sabah seansında son olarak mindere 85 kiloda Semih Yazıcı çıktı. Bulgar Rusi Miev karşısında 9-1 gibi farklı bir skor ile bir üst tura çıkan taraf oldu. Bu turda ise erken final olarak nitelendirilen karşılaşmada Rus güreşci, Khokh Khugaev ile karşılaştı. Çok zevkli geçen karşılaşmada Rus sporcu Semih Yazıcı'yı 4 defa minder dışına itti ve aldığı 4 puanla karşılaşmayı kazanan taraf oldu. Semih repesaj için Rus sporcunun finale yükselmesini bekledi. Ancak Azeri ile karşılaşan Khugaev bu karşılaşmayı 3-2 kaybedince Semih repesaj şansını kaybetti ve ilk gün elenen 3. Sporcumuz oldu.

ea (ud)