ESKİ futbolcu Tümer Metin, Beşiktaş'tan ayrılarak Fenerbahçe'ye transfer olduğunda gördüğü tepkiyi, siyah beyazlı kulüpte 5 yıl boyunca sevgi olarak görmediğini söyledi.
Zonguldak'taki Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri, Maraton programını, 'yılın en iyi spor programı' seçti. Şansal Büyüka, ödülü aynı zamanda Zonguldaklı olan programın yorumcularından Tümer Metin ile birlikte üniversitenin şehir kampüsündeki Prof.Dr.Arif Amirov Konferans Salonu'nda aldı. Büyüka ve Metin, öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı. Tümer Metin, bir öğrencinin sorusu üzerine Beşiktaş'tan ayrılırken büyük tepki gördüğünü söylerken şöyle konuştu:
"Ben ne zaman ki gittim, ne zaman ki koparıldım, ayrıldıktan sonraki dönemde gördüğüm tepkiyi, 5 sene içinde Beşiktaş'ta oynarken sevgi olarak görmedim. 5 sene oynarken gördüğüm sevgi, ayrıldığımda yaşadığım nefretle eşdeğer değildi. Yani kör öldü badem gözlü oldu."
"İNÖNÜ'DE DİZLERİM TİTREDİ"
Bir öğrencinin, Fenerbahçe forması giyerken Beşiktaş ile karşılaştıkları kupa maçında attığı golün ardından sevinmesi ve korner direğine tekme atmasını hatırlatması üzerine Tümer Metin, şunları söyledi:
"Fenerbahçe formasıyla İnönü'de ilk maçımdı. İnsani duygularımız var. Taş, demir falan değiliz. Üstümde Fenerbahçe formasıyla 5 sene hizmet ettiğim, gönülden bağlı olduğum bir stada, bambaşka bir soyunma odasında giyinerek çıktım. Benim için hayatımın en zor günlerinden biriydi. Sahada buz gibi bir adamdım. İşimi yaparken heyecan duygusu hiç vuku bulmadı. Ama o gün dizlerim titredi. Tribünlerin bana yaptığı beste. Herkes bilir. Çok yaratıcıydı."
'BEŞİKTAŞLI OLDUĞUMU HERKES BİLİR'
Futbol oynadığı bütün kulüpleri sahiplendiğini, ancak kimseye şirin görünmek için çaba harcamadığını anlatan Metin, şöyle devam etti:
"Bir çok futbolcu arkadaşım takım değiştirdi, Fenerbahçe'ye gitti, (Doğuştan Fenerbahçeliyim) dedi. Ben Başkan Aziz Yıldırım'a söyledim. O camiadaki herkes benim Beşiktaşlı olduğumu bilir. Ama en büyük Fenerbahçeli'den sahada daha fazla mücadele edeceğimi de bilirlerdi ve bana bu şekilde yaklaştılar, bu şekilde değer gösterdiler. 15 gün önce 1-0 yenildiğimiz İnönü'deki maçta o besteden sonra, ikinci maçta golün ardından yaşadığım insani duygular. Gol sevinci böyle bir şeydir. Karanlık bir tünele girersiniz, ne yaptığınızı bilmezsiniz. Önem derecesi yüksek bir maçtı. Karanlık tünelin içindeydim. Yoksa bir camiaya tepki değildi."
"ARDA REAL MADRİD'E GİDERSE ŞAŞIRMAYIN"
3 sene Zonguldakspor, 4 sene Samsunspor'da oynadıktan sonra 26 yaşında Beşiktaş, 32 yaşında Fenerbahçe ve 34 yaşında da Yunanistan'a transfer olduğunu hatırlatan Tümer Metin, son olarak şöyle dedi:
"Birileri 20 yaşımda Zonguldak'ta oynarken alıp Larissa'ya götürseydi, 2 sene sonra Olympiakos'ta oynardım. Şampiyonlar Ligi'nde 4-5 maç iyi oynasam, 2 yıl sonra Avrupa'nın iyi kulüplerine gidebilirdim. Sonra 28'de falan Real Madrid, Barcelona olabilirdi. Şimdi Arda Real Madrid'e, Barcelona'ya giderse şaşırmayın. Ben de Barcelona'da oynamak isterdim."