UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, C Grubu'nda ilk maçındaİspanya'nın Atletico Madrid takımı ile karşı karşıya geldi.


Türk Telekom Arena'da oynanan zorlu karşılaşmada Diego Simeone'nin ekibiAtletico Madrid 2-0 galip geldi. Atletico Madrid'e galibiyeti getiren golleri 18 ve 25. dakikalarda Antoine Griezmann attı.

Mücadelenin ilk yarısında pozisyonları değerlendiren Atletico, daha sonra rakibin baskı kurmasını önleyerek kontra ataklarla şansını denedi.  Son bölümde oyunu soğutan İspanyollar, istediğini almasını bildi.

Alınan bu sonucun ardından İspanyol devi puanını 3'e yaptı. Sarı-kırmızılılar ise Devler Ligi'nde ilk puanları en ciddi rakibine kaptırdı.

Grubün bir sonraki maçına Galatasaray deplasmanda Astana ile kozlarını paylaşacak. Atletico Madrid de Benfica ile mücadele edecek. 

SAVUNMA KURGUSU DEĞİŞTİ

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında İspanyol ekibi Atletico Madrid'i konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, savunma kurgusunda değişikliğe gitti.

İngiliz ekibi Manchester City'den kiralanan Jason Denayer, ilk resmi maçında Atletico Madrid karşısına çıktı. Belçikalı oyuncu ilk 11'de savunmanın göbeğinde yer aldı.

Sarı-kırmızılı takımın savunma kurgusu, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Denayer ve Carole şeklinde oluştu. Teknik direktör Hamzaoğlu, savunmanın solunda Carole'ı tercih edip, Hakan Balta'yı ön liberoda Selçuk İnan'la birlikte görevlendirdi ve İspanyol oyuncu Jose Rodriguez'i bu karşılaşmada yedek soyundurdu.

Galatasaray'ın orta alanında Emre Çolak, Sneijder ve Podolski, forvette ise Burak Yılmaz yer aldı. 

ATLETICO HIZLI BAŞLADI

Hamza Hamzaoğlu'nun ekibi maçın ilk dakikalarından itibaren rakip sahaya girmekte zorlandı. Sarı kırmızılı oyuncular orta alanda top çevirirken, Atletico'da boşluklar bulmaya çalıştı ancak başarılı olamadı.

İlk 5 dakikadan sonra oyunda üstünlüğü eline alan Atletico Madrid, kanatları etkili kullanmaya başladı. Sağ kanattan gelişen Atletico Madrid atağında Koke'nin ceza alanın ön bölümüne yerden gönderdiği topa Griezmann ayağının içiyle sağ köşeye vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi

FARKI ERKEN AÇTILAR

Öne geçen Atletico Madrid, farkı açmak için Galatasaray'ın kalesine gelmeye devam etti. İlk golü atan Griezmann, 25'te farkı 2'ye çıkaran isim oldu.

Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Koke'nin ceza alanına ortasında Selçuk topu karşıladı. Atağın devamında Koke bir orta daha yaptı. Godin'in kale sahasına indirdiği topa Griezmann dokundu ve topu baş kaleye gönderdi. 

ERKEN DEĞİŞİKLİK, ASLAN ZORLADI...

Galatasaray 2-0'dan sonra sol kanadı etkili kullanmaya başladı. Sarı-kırmızılılar en etkili pozisyonunu 29'da Sneijder ile yakaladı. Sağ çaprazdan şansını deneyen Hollandalı'nın şutunda Oblak toğu kornere yolladı.

Baskının ardından Hamza Hamzaoğlu değişikliğe gitti. 32. dakikada Emre Çolak oyundan çıkarken Umut Bulut oyuna dahil oldu. Son bölümde daha dengeli bir oyun oynanırken en önemli pozisyona Galatasaraylı Denayer girdi. İlk devrenin son anlarında Sneijder'in ceza alanına ortasında Denayer'in kafa vuruşunda top yandan az farkla dışarıya gitti ve soyunma odasına Atletico'nun 2-0'lık üstünlüğüyle gidildi.

SABRİ'NİN YERİNE YASİN

Sarı kırmızılılar ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Sabri Sarıoğlu'nun yerine Yasin Öztekin oyuna dahil oldu. Sarı-kırmızılarda Denayer sağ beke geçti.

Belçikalı oyuncu sağ kanadı etkili kullanmaya başladı. 52. dakikada taşıdığı topta, yerden pasında Podolski'nin gelişine vuruşunda gol sesi çıkmadı. 

SIMEONE'DEN MÜDAHALE

Atletico Madrid son yarım saatte skoru korumak için daha dengeli oynamaya başladı. Simeone, 60'da Jackson Martinez - Fernando Torres ve Luciano Vietto - Gabi değişikliklerini yaptı. Hamzaoğlu ise son 20 dakikada Podolski'nin yerine Sinan Gümüş'ü sahaya sürdü.

Son 10 dakikalık bölümde önemli bir pozisyon yaşanmadı ve İspanyollar İstanbul'dan 3 puanı almasını bildi.

Mücadelenin uzatma anlarında ise taraftarların bir kısmı 'Yönetim istifa, Dursun Özbek istifa' diye bağırdı.