TSYD, Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın vefatı nedeni ile bir bildiri yayımladı. "Türk Sporunun Başı Sağolsun" başlıklı bildiride TSYD "16 yıllık Başkanlığı döneminde sadece Beşiktaş'a değil, Türk Sporuna da yön veren, beyefendi kişiliği ve icraatlarıyla taraflı tarafsız herkesin gönlünde taht kuran Siyah-Beyazlı kulübün Onursal Başkanı Süleyman Seba'yı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz.

Beşiktaş kulübünde, yaptığı reformlar, yönetim anlayışıyla adeta Türkiye'ye ışık tutan, iktidarı sırasında kulübünü tesise boğan, borçlarını kapatan ve tam 21 kupa alıp tarihe geçen "Efsane Başkanı" her zaman her yerde minnetle, saygıyla anacağız.

Onun hayat mücadelesi ve kulüp sevgisi, sporcularına bakışı ve yönetim biçimi, Süleyman Seba'yı ölümsüz yapan en büyük faktörlerin içinde gelmektedir.

88 yıllık yaşamında Beşiktaş'ı adeta yoktan var eden, Başkanlığı esnasında da, diğer kulüplere de örnek olup, bir "BABA" şefkatiyle rakiplerine yaklaşan Süleyman Seba'nın yerini doldurmak elbette mümkün olmayacaktır.

Ancak kazandırdığı eserler ve çizdiği Başkanlık profili meslektaşlarımıza, kulüp başkanlarına, sporculara örnek olacak yegane mirası olarak kalacaktır.

Efsaneler ölmez..

Dünya durdukça, Süleyman Seba herkesin idolü olmaya devam edecektir.

Mekanın cennet olsun, nur içinde yat Sayın Başkan."

TÜRKİYE SPOR YAZARLARI DERNEĞİ YÖNETİM KURULU