ALANYA'da 28 Eylül'de düzenlenecek Triatlon Dünya Kupası Alanya etabının sözleşmesi, Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş ile Ak Partili Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu arasında imzalandı.
Uluslararası Triatlon Birliği (ITU), 15 Mart'ta Avustralya'da başlayıp 1 Kasım'da Güney Kore'de sona erecek 9 ayaklı Triatlon Dünya Kupası'nın 7'nci ayağını, 28 Eylül'de Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenmes iyle ilgili toplantı bugün yapıldı.
Sözleşmenin imzalanmasından sonra konuşan Federasyon Başkanı Güneş, 24 yıldır Alanya'da yarışma düzenlediklerini belirtti, "2013 yılında Avrupa Şampiyonası'nı da yapmıştık" dedi. Daha sonra dünya kupası için müracaat ettiklerini dile getiren Güneş, şöyle devam etti:
'OLİMPİYAT SÜRECİNE GİRDİK'
"Londra'da Triatlon Dünya Kupası'nın etaplarından birinin bize verildiği açıklandı. Sunum bile yapmadık. Çünkü yapabileceğimizden eminlerdi. İnşallah bunun sonu dünya şampiyonasına kadar gider. Milli takım olarak 2016'da düzenlenecek Rio Olimpiyatları'na hazırlanmak için önemli bir sürece girdik. Bu yıldan itibaren olimpiyatlara puan verecek yarışmalar var. Avrupa şampiyonasında sıralamaya girdik. Artık daha iyi yerlere gelmek istiyoruz."
ORGANİZASYON SIKINTISI OLMAZ
Belediye Başkanı Sipahioğlu da, "Alanya'nın triatlonda ne kadar çok mesafe aldığını, ITU'nun Dünya Kupası'nı Alanya'ya vermesi gösteriyor. Organizasyon konusunda Alanya Belediyesi'nin sıkıntısı olmaz. '2 gün sonra yarışma var' dediklerinde hemen organize olabilecek yapıya sahibiz" diye konuştu.
ALMANYA'DAN TRANSFER
Toplantı sonunda ise Alanya Belediyespor Triatlon Takımı'nın Almanya'nın SC Hannover takımından transfer ettiği 20 yaşındaki Alman sporcu Jonas Schomburg ile sözleşme imzalandı.