BURSASPOR’un Milan’dan bonservis bedeli ödemeden kadrosuna dahil ettiği Bakaye Traore, "Milan' da kalmak yerine, Bursaspor'da daha mutlu olacağımı düşünüyorum" dedi.
Malili futbolcu Bakaye Traore, Bursaspor TV'ye özel açıklamalarda bulundu. Siyahi oyuncu, Bursaspor'a transferinin nasıl gerçekleştiği, kulüp hakkında daha önce ne kadar bilgiye sahip olduğu gibi bir çok soruya içten cevaplar verdi.
Traore, "Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor Avrupa'da tanınan kulüpler. Türkiye'ye gelmeden öncede bu takımları biliyordum. Ligin kalitesi hakkında çok fazla bilgiye sahip değildim. Benim gibi Avrupa'da oynayan birçok futbolcu sadece bu beş takımı tanıyor ligin kalitesi hakkında bir fikirleri yok. Buraya geldiğimde ligin kalitesini gördükten sonra bu ligde kalmamın benim için iyi olacağını düşündüm" dedi.
Bursaspor’u, Fransa’da futbola başlayan N'Diaye, Basser ile aynı akademiden yetiştiğini, Turgay Bahadır ve Murat Yıldırım ile geçen sezon Kayseri Erciyesspor'da oynadıklarını, Murat Yıldırım'ın Bursaspor ile ilgili sıkça güzel şeyler anlattığını dile getiren Traore, geldiğinde anlatılanlardan çok daha güzel bir ortam bulduğunu söyledi.
TARAFTAR BASKISINA ALIŞKINIM
Taraftar baskısına alışık olduğunu Milan gibi Bursaspor'un da her maçı kazanmak için oynamasının baskı yarattığına değindi. Perşembe günü avrupa arenasında taraftarın önüne çıkacak olan yeni transfer taraftarlarına şöyle seslendi:
"Taraftarlarımız bizi desteklemek için stada heyecanla gelecekler. Kalplerindeki bu ateşi, bu tutkuyu bizlere yansıtsınlar. Arkamızdan esecek bir rüzgar gibi bize bir kişi fazla oynadığımızı hissettirsinler."