TRANSFERİN hareketli takımlarından Trabzonspor, Milli takımın forveti Mevlüt Erdinç ile görüştü. Bordo mavili yöneticiler, olumlu geçen ilk görüşmenin ardından bu transfer için girişimlerini hızlandırdı.
Trabzonspor yeni sezon öncesi flaş isimlerle güçlendirdiği kadrosuna takviye yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezonun devre arasında da transferi gündeme gelen Liverpool’un 33 yaşındaki savunma oyuncusu Kolo Toure ile prensipte anlaşmaya varan bordo mavililer, Boşnak teknik adam Vahid Halilhodzic’in, ''Forvete kesinlikle bir alternatif isim istiyorum" açıklamasından sonra bu mevki için de arayışlarını hızlandırdı. Cezayirli forvet İslam Slimani ile Yunan forvet Kostas Mitroglou’nun transferlerinden henüz istediği sonucu alamayan bordo mavililer, Fransa’nın Saint Etienne takımında forma giyen 27 yaşındaki milli forvet oyuncusu Mevlüt Erdinç ile temaslarını hızlandırdı. Yapılan ilk görüşmeden olumlu sonuçlar alan bordo mavililer, bu transfer için temaslarını hızlandırma kararı aldı.
KEVİN CONSTANT İLK ANTRENMANINA ÇIKTI
Trabzonspor yeni sezon hazırlıklarını bugün Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Vahid Halilhodzic yönetiminde yapılan antrenmana sakatlıkları devam eden Özer Hurmacı ve Bourceanu dışındaki tüm futbolcular katıldı. Yeni transfer Kevin Constant da takımla birlikte ilk antrenmanına çıktı. Bordo mavililer antrenmanda kondisyon ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi.
GANİ LAWAL TRABZONSPOR MEDİCAL PARK'TA
Futbol takımının yaptığı flaş transferlerle adından söz ettirmesinin ardından Trabzonspor Medical Park Basketbol Takımı da flaş bir transfere imza attı. Bordo mavililer geçtiğimiz sezon İtalya Ligi'nde şampiyon olan Emporio Armani Milano Takımı'nın Nijerya asıllı ABD'li pivotu Gani Lawal'la bir yıllık resmi mukavele imzaladı. Basketbol takımı Başkanı Abiş Hopikoğlu, önümüzdeki sezon Türkiye Basketbol Ligi, FIBA Eurochallenge Cup ve Türkiye Kupası'nda başarıya ulaşacak kadroyu kurmak için aylardır titiz bir çalışma yürüttüklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Transferin sonuna geldiğimiz bu günlerde, her pozisyonun en iyilerini kadromuza dahil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gani Lawal, geçen yıldan beri pivot pozisyonu için istediğimiz bir isimdi." ABD'nin College Park kentinde, 25 yaşında ve 2.06 boyundaki Gani Lawal, Milano formasıyla İtalya Ligi'nde, 13.2 dakika ortalamayla sahada kalırken, şampiyonlukla sonuçlanan sezonda 6.6 sayı, 4.1 ribaunt ortalamalarını tutturdu

FOTOĞRAFLI