UEFA’nın "finansal fair play" çerçevesinde ekonomik sıkıntılar yaşadığı gerekçesiyle Trabzonspor’un gelirlerine el koyduğu iddiası yalanlandı.
'YA AÇIKLAMA YAPTI
Trabzonspor’un Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, 'ya (Doğan Haber Ajansı) yaptığı açıklamada UEFA’yla mali konularda bir sorun yaşamadıklarını vurgularken şunları söyledi:
"BU TAMAMEN YANILTMA POLİTİKASI"
"Bu iddia, şike sürecinde Trabzonspor’u başka mercilere çekip karalamak ve yormak isteyenlerin bir oyunudur. Bizi kötü gibi lanse etmeye çalışıyorlar. Bu onların son çırpınışlarıdır. UEFA'nın mali fair play çerçevesinde bize gönderdiği kriterleri aynen uygulamaya çalışıyoruz. Yıl sonuna kadar da süremiz var. Bizim UEFA’dan alacağımız yok ki gelirlerimize el koyulsun. Abdestimizden şüphemiz yok ki, namazımızda tereddüt edelim. Bu tamamen algı yanıltma politikasıdır. Biz UEFA’nın yaptığı inceleme sonucunda yaptığı uyarıları düzeltmek için gerekli adımlarımızı atıyoruz."
UZUNAY:"KİRLİ DEĞİLİZ NEDEN ÇEKİLELİM"
Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ali Uzunay ise takımının ligden çekilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Ali Uzunay, yaptığı yazılı açıklamada ligin temiz kalması için mücadele ettiklerini belirtirken şöyle konuştu:
"Temizler neden çekilsin? Pisliklerin temizlenmesi ve kirli olanların gitmesi için savaş veriyoruz. Bugünlerde, (Trabzonspor ligden çekilecek, çekilsin) diye bir takım söylentiler dolaşıyor. Peki bunu isteyenleri hiç düşündünüz mü Trabzonspor ligden çekilirse ne kazanır ne kaybeder? Bunu düşünmeden ezbere konuşmak kolaydır. Trabzonspor, halka açık bir şirkettir ve hisseleri borsada işlem görmektedir. Sponsorluk anlaşması yaptığımız onlarca şirket var. Trabzonspor’a yatırım yapan kurumlar var. Bu tür iddiaları ortaya atanlar Trabzonspor üzerinde kumar oynadıklarının farkında değiller."
"KOLAY YOLU SEÇİP KAÇMAYI DÜŞÜNMEYECEĞİZ"
Ali Uzunay’ın açıklaması şöyle devam etti:
"Trabzonspor neden ligden çekilecekmiş? Ligden çekilmesi gerekenler belliyken haklı olduğumuz davada mücadeleyi bırakıp, neden kolay olan yolu seçeceğiz! Böyle bir şey olabilir mi? Bu Trabzonspor’u yönetenlerin değil tüm camianın alabileceği bir karardır. Biz kolay yolu seçip kaçmayı düşünmeyeceğiz. Türk futbolunu bu hale getirenlere hesap sorma mücadelesini artırarak sürdürmeliyiz. Mahkemelerin verdiği karar ortadayken suçlu olanı kurtarmak adına, (Yargının altını üstüne getirenler), bunun altından kalkamayacaklar. Biz yönetim olarak haklı olduğumuz davada yapılması gereken her ne varsa yapacağız ve inanıyoruz ki sonunda haklı olan hak ettiğini alacaktır."

FOTOĞRAFLI