TRABZONSPOR'un Balıkesirspor ile deplasmanda yapacağı Ziraat Türkiye Kupası maçı yolculuğu, çileye dönüştü.
Trabzonspor’u almak için Trabzon’a gelen THY uçağı yoğun sis ve şiddetli rüzgar nedeniyle havaalanına inemeyince Samsun Çarşamba Havalimanı'na yönlendirildi. Bunun üzerine saat 13.00’da Trabzon’dan Balıkesir Edremit Koca Seyit Havalimanı'na gitmesi planlanan uçağın rötar yaptığı açıklandı.
Bu yüzden Trabzonspor İdari Menajeri Serkan Ünver, havalimanına giderek yetkililerle bir görüşme yaptı ve uçağın elverişsiz koşullar nedeniyle Samsun’dan Trabzon Havalimanı’na inemeyeceği bilgisini aldı.
Bu gelişme üzerine takımın malzemeleri, havaalanından alındı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde bekleyen Trabzonspor kafilesi de karayoluyla Samsun’a gitmek için saat 14.45’te kulüp otobüsüyle yola çıktı.
Bordo mavili kafilenin yaklaşık 4 saatlik kara yolculuğunun ardından burada kendilerini bekleyen uçakla Balıkesir’e hareket edeceği açıklandı.
KAFİLEDE 7 FUTBOLCU ALINMADI
Bu arada Trabzonspor kafilesinde kaptan Onur, Malouda, Zokora, Colman, Giray, İbrahim ile Yusuf Erdoğan yer almadı. Teknik direktör Mustafa Akçay, Balıkesirspor maçında daha az forma şansı verdiği isimlere görev vereceğini belirterek, "Bazı oyuncularımızı dinlendireceğiz, daha az forma şansı tanıdığımız oyuncuların ise son durumlarını bu maçta göreceğiz. Ancak Trabzonspor sahaya her zaman kazanmak için çıkar” dedi.