UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna kayıpsız devam ederken ligde zirve takibini sürdüren Trabzonspor, yarın deplasmanda Balıkesirspor'la oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası maçıyla bu sezonki 25'inci müsabakasına çıkacak.
Ligde 13'üncü hafta itibariyle topladığı 23 puanla 5'inci sırada yer alan Trabzonspor, yarın saat 13.00’da deplasmanda Balıkesirspor ile oynayacağı maçla Avrupa'nın yanı sıra yeni bir kulvar olan Ziraat Türkiye Kupası'nda da mücadeleye başlayacak.
Trabzonspor, bu sezon itibariyle diğer büyük takımlar Galatasaray'dan 5, Fenerbahçe’den 6, Beşiktaş’tan ise 9 maç daha fazla yaptı. Bordo mavili takım, Volkan Şen ve Batuhan’ın kadro dışı kalmasının ardından kısıtlı kadrosuyla 3'üncü kulvarın içinde yer alacak.
Teknik direktör Mustafa Akçay, ortalama hemen hemen her 4 günde bir maç yaptıklarını, ancak oyuncularının özverisiyle bu süreci en iyi şekilde atlattıklarını söyledi.
AKÇAY GEÇEN SEZONU YAKALADI
Mustafa Akçay'ın Trabzonspor’un ligdeki performansı eleştirilmesine rağmen geçtiğimiz sezona oranla daha başarılı bir lig grafiği çizdiği gözlendi. Geçen sene ligin ilk yarısında toplam 24 puan toplayan bordo mavililer, bu sezon ligin ilk yarısının bitimine 4 hafta kala 23 puana ulaştı. Borndro mavililer, ligde iç sahada oynadığı 7 maçta 6 galibiyet ve bir beraberlik alıp iç sahada Fenerbahçe’den 2 puan fazla toplayarak 19 puana ulaştı.
Ancak iç sahadaki başarısını dış sahaya yansıtamayan bordo mavililer, deplasmanda oynadığı 6 maçta ise sadece bir beraberlik ve bir galibiyet aldı. 4 maçta mağlup olan Trabzonspor, deplasmanda sadece 4 puan toplayabildi.
ÖNCE ANTRENMAN SONRA YOLCULUK
Trabzonspor, Balıkesirspor maçı hazırlıklarını bu sabah 10.00’da basına ve taraftara kapalı olarak yaptığı antrenmanla tamamladı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılan antrenmanda futbolcuların soğuk havadan korunmak için bere ve eldiven taktıkları dikkati çekti. Kayseri Erciyesspor maçının ardından sadece 2 antrenman yaparak Balıkesirspor maçı hazırlıklarını tamamlayan bordo mavili takımda morallerin oldukça yüksek olduğu gözlendi. YES(TM/AÖ)