SAĞLIK DURUMU İYİ
Trabzonspor Basın Sözcüsü Yakup Aslan ve Kulüp Doktoru Hakan Bozdoğan, bu sabah yapılan antrenman öncesi rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Emre Güral’ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Aslan yaptığı açıklamada, Emre Güral'ın kalbinde eskiden bu yana ritm bozukluğu olduğunu ifade ettiğini, bu rahatsızlığın kendisinde daha önce de görüldüğünü söyledi. Aslan, şöyle dedi:
"Doktorlar o dönemde bunun Emre için, çok ciddi için bir sorun olmadığını, oynayabildiğini söylemişti. Bu sabah kalbinde ritm bozukluğu oldu ve hastaneye kaldırdık. Sıkıntı olmaması için 24 saat gözlem amacıyla hastaneye yatırıldı. Öğretim üyesi arkadaşlarımızın deneteminde ilaç tedavisi uygulanıyor. Ümidimiz odur ki yarına kadar toparlayacak ve düzelecek."
"FENERBAHÇE MAÇINDA EMRE OLMAYACAK"
Aslan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "
Şu anda genel durumu gayet iyi. Bilinci açık, iletişimde sorun yok. Morali de yerinde. Tabii antrenman stresi yorgunluk, hepsini bir araya kattığımız zaman olabilir bir şey bu. Yarın tedaviye cevap alırsak hastaneden çıkaracağız. Çıkardıktan sonra da 2-3 gün ağır egzersiz yapmaması gerekiyor. Bu da demek oluyor ki; Fenerbahçe maçında olmayacak. Ondan sonraki durumu da doktor arkadaşlar bize söyleyecek. Ona göre de plan yapacağız."
"BİRKAÇ GÜN SONRA DURUM DAHA DA NETLEŞECEK"
Aslan, bir gazetecinin, "Emre’nin futbol hayatının bitmesi gibi bir durum söz konusu mu?" sorusu üzerine şu yanıtı verdi:
"Şu anda böyle bir şey söylemek mümkün değil. Böyle ritm bozukluğuyla yaşayan yüzlerce, binlerce insan var. Futbolcular da var aralarında. Çok erken bir şey söylememek lazım. Birkaç gün sonra durum daha da netleşecek."
BOZDOĞAN: "EMRE’NİN HERKESE SELAMI VAR"
Kulüp doktoru Hakan Bozdoğan da, Emre’nin tamamen gözlem amacıyla yoğun bakım servisine yatırıldığını anlatırken, "Sağlık durumu gayet iyi. Genel durumu ise, çok iyi. Herkese selamı var. Herhangi korkulacak, endişe edilecek bir durum söz konusu değil. Ama en az 1 gün hastanede gözlem altına tutulacak" dedi.
Tedavisi sürdürülen Emre'nin isteği üzerine ailesini haber verildi. Emre’nin hastaneden çıktıktan sonra birkaç gün ailesiyle zaman geçirmesi için izin verileceği kaydedildi.

ES(TM/AÖ)