TRABZON, () - TRABZON Valisi Abdil Celil Öz, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve bazı yöneticileri makamında kabul etti. Kabulde Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Vali Öz’e Trabzonspor Onur Üyelik Belgesi takdim etti. Onur üyelik belgesini Hacıosmanoğlu’ndan alan Vali Öz, Trabzonspor’un Anadolu’nun sesi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Trabzonspor’un geçmişte yaşadığı başarılarla mutlu oluyoruz. O dönem Trabzonspor’un başarısında biraz yerelin, biraz amatör ruhun, biraz hemşehriciliğin, biraz Karadenizliliğin ve biraz da Anadolu’nun ruhu olmasının etkisi vardı. Zamanla futbolun profesyonelleşmesi ve parasallaşmasıyla bir bakıma o süreçte belli sıkıntılar yaşandı. Ancak gelinen noktada Trabzonspor hem futboluyla, hem de diğer spor dallarıyla Trabzon’un, Karadeniz’in, Anadolu’nun ve hatta Avrupa arenasında da Türkiye’nin sesidir. Trabzonspor, Türkiye’nin ve özellikle Trabzonluların ortak değeridir. Hiçbir zaman tartışılmaz. Başka gündemlerle kıyaslama yoluna gidilemez."
BU GÜZEL HAVANIN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ
Vali Öz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Dolayısıyla Trabzon hem spor hem spor ahlakı, hem de birlik beraberlik ve dayanışma olarak bir okuldur. Yöneticisiyle, teknik kadrosuyla, futbolcusuyla ve taraftarıyla beraber değerleri çok yüksek bir kulüptür. Bu kulübü geleceğe taşımak için hep beraber çalışacağız. Maçlarda güzellikler yaşansın istiyoruz. 7’den 77’ye herkesin tribünleri doldurmasını istiyoruz. Sahada spor ahlakıyla güzellikler yaşanmasını istiyoruz. Gelen misafir takımıyla, ev sahibi takımla, taraftarıyla omuz omuza olacağı günleri bekliyor ve özlüyoruz. Son maçlarda güzel bir atmosfer oluştu. Seyirci ve tezahürat açısından oluşan bu güzel havanın devam etmesini istiyoruz. Yeni stadyumumuzla beraber önümüzdeki yıllarda daha derli toplu, daha profesyonel, daha kucaklayıcı bir Trabzonspor’u hep beraber oluşturacağız." HACIOSMANOĞLU: “RAKİP SEYİRCİLERİN YAN YANA MAÇ SEYRETTİĞİ BİR ORTAMIN OLUŞMASINI HEPİMİZ ARZU EDİYORUZ”
İbrahim Hacıosmanoğlu ise Trabzonspor’un şehrin önde giden bir markası olduğunu vurgulayarak, "Anadolu insanının bağrına bastığı, Anadolu beyi dediği o dönemlerden başlıyor. Futbol ekonomik olarak geliştikçe ona ayak uydurma konusunda dönemsel sıkıntılar yaşardık. Dönem dönem de başarılar yakaladık. Farklı faktörlerden dolayı engellenmiş olduk, ama farklı bir soluk, farklı bir anlayış ile sizinde dediğiniz gibi futbolun eğlence ve şölen olduğunu, geniş kitleleri eğlendiren bir spor olduğunu kamuoyuna anlatmak istiyoruz. Rakip seyircilerin yan yana maç seyrettiği bir ortamın oluşmasını hepimiz arzu ediyoruz” dedi.
TÜRK FUTBOLUNDAKİ ANLAYIŞIN KÖKTEN DEĞİŞİME UĞRAMASINI İSTİYORUZ Hacıosmanoğlu, sezonun ilk açılış maçında örnek teşkil etmesi amacıyla çocuklarıyla beraber Beşiktaş seyircilerinin arasına girerek maç seyrettiğini de hatırlatarak, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Seyirci yasağını kaldıralım, deplasman yasakları da kalksın, herkes gitsin maçını özgürce seyretsin istiyoruz. Biz de o günleri özlüyoruz. Türk futbolundaki anlayışın kökten değişime uğramasını istiyoruz. Asıl mecrasına taşınması için gerek spor adamlarına, gerekse sizin gibi değerli mülki idare amirlerine ve özellikle burada sporu yönetenlere önemli görevler düşüyor. Anlayışın değişmesi lazım. Cenabı Allah bu anlayışın değiştiği günleri bizlere de nasip eder inşallah. Biz onun için çabalayacağız. Trabzon Valisi olarak bu şehrin yönetimi elbetteki size ait, Trabzonspor kulübünün yönetimi de bize ait. Onur belgesiyle beraber bu kulübü hep beraber söylediğim anlayış içersinde yönetmeyi arzu ediyoruz."

YES (TM/RT) (FOTOĞRAFLI)