TRABZONSPOR Başkan Yardımcısı Yakup Aslan, taraftarlarına sağduyu çağrısında bulundu.
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yakup Aslan, "Seyircisiz oynanacak Kasımpaşa maçına taraftarların girmek istediğini öğrendik. Böyle bir duyum aldınız mı?" şeklindeki sorusuna şöyle cevabı verdi:
"Kasımpaşa maçına taraftarlar, stada nasıl girecek, ben onu tam anlayamadım. Bir defa bu haber doğru mu bilmiyorum. Gerçekten ceza almamıza rağmen birileri kapıları zorlayacağız, diyorsa bu artık bizi, federasyonu aşar. Bu sorun artık devletin, polisin sorunu olur. Çünkü kanunlar çok net. Bir ceza aldık. Belli oranda almış olduğumuz ceza haklı verilmiş olsa da cezanın abartılı olduğunu söyledik ve itirazda bulunacağız. Cezalı durumdayken kapıları zorlamak, öyle hak hukuk yok ortada. Ben böyle bir şey olacağını sanmıyorum, taraftarlarımızın böyle bir hata yapacağına inanmıyorum açıkçası. Taraftarlarımız her zaman devletin yanında yer almış bir insandır. Böyle bir şey yapacaklarına ihtimal vermiyorum."
"ÖZER’İN SÖZLEŞMESİNDE KASIMPAŞA’YA KARŞI OYNAYAMAZ MADDESİ YOK"
Yakup Aslan, "Devre arasında takıma kiralık olarak katılan Özer Hurmacı’nın, Kasımpaşa’ya karşı oynamaması için sözleşmesinde bir madde var mı?" sorusuna şu karşılığı verdi:
"Sözleşmede böyle bir madde yok. Birçok kulüpte, (Ben bu futbolcuyu veriyorum ama bizim maçta futbolcuyu oynatmayın) şeklinde başkanlar arasında konuşma olabiliyor. Kasımpaşa Kulübü, başkanımıza da o yönde ricada bulunmuş olabilir. Zaten bu konuda yazılı bir metinde bulunmak, kurallara aykırı ve suçtur. Bu çerçevede düşünmek lazım. Aksi taktirde kulüp, (Özer’i vermem) diyor ve vermek istemiyordu. Başkan da, (Özer, gelsin de konuşuruz) şeklinde espri mahiyetinde, Kasımpaşa kulübü ile konuşmuş."
"VALİ OLAYLARIN BÜYÜMESİNİ ENGELLEDİ"
Fenerbahçe maçında aldığı güvenlik önlemleri eleştiri konusu olan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e destek veren Yakup Aslan, bu konuda şunları söyledi:
"Vali beyle maçtan sora görüştük ve kendisi, (Maçtan önce asla çatılara güvenlik görevlisi çıkarmadık, maçtan sonra tedbir amaçlı yaptık) dedi. Vali bey ve emniyetin aldığı önlemler, olayların daha da büyümesini engellemiştir. O açıdan Trabzonspor camiasının Vali beye belki şükran borcu da var."
"OLCAN’DAN ÇOK ABARTILI SEVİNMESİNİ BEKLEMEK DOĞRU DEĞİL"
Olcan Adın’ın attığı goller sonrası sevinmemesi hakkında da görüşlerini açıklayan Yakup Aslan, şu ifadeleri kullandı:
"Olcan, babasının hastalığı nedeniyle uzun zamandır sevinemedi. Bu insani bir şey. Babası, hasta. O nedenle sevincini abartılı yapmamaya çalıştı. Sevinmemesinin başka özel bir sebebi yok, farklı bir sebep aramamak lazım. Sivasspor maçında gördünüz, hep birlikte sevindiler. Geçen maçta yaşanan olumsuzluktan dolayı futbolcularda bir duygu birikimi oldu. O anda herkes patladı. Olcan da katıldı o sevince. Olcan'dan çok abartılı sevinmesini beklemek doğru değil. Arkadaşımız görevini yapıyor. Dolayısıyla, Olcan niye abartılı sevinmiyorsun, diye ona bir sitemde bulunmaya kimsenin hakkı yok diye düşünüyorum."

YES(TM/AÖ) FOTOĞRAF