TRABZONSPOR Yönetim Kurulu, kulübün internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada Fenerbahçe maçı için taraftarlarını uyardı.
Taraftarların son dönemde tribünlerde sergilemiş olduğu saha olaylarının kulübün ciddi cezalar almasına sebep olduğunun vurgulandığı açıklama şöyle:
"Son olarak Kardemir Karabükspor maçında temsilci raporlarında toplam 12 saniye sürdüğü belirtilen çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, kulübümüze 150 bin TL para cezası vermiştir. Üstelik bu eylemin aynı sezon içinde 3'üncü kez tekrarlanmış olması kulübümüzü seyircisiz oynama cezasıyla karşı karşıya bırakmıştır."
Bu eylemin bir kez daha tekrarlanması halinde Türkiye Futbol Federasyonu’nun değişen talimatları uyarınca Trabzonspor'un taraftar desteğinden mahrum kalacağını vurgulanan açıklama şöyle devam etti:
"Büyük Trabzonspor’un büyük taraftarı; özellikle yaklaşan Fenerbahçe derbisi öncesinde, bu müsabakanın seyircisiz oynanması ihtimalini ortadan kaldırmak için kafalardaki kurgusal tehdit ve tahriklere kapılmamamız gerekmektedir. Bu nedenle özellikle ligde Kayserispor ve Torku Konyaspor maçlarının öncesinde, esnasında ve sonrasında tribünlerde sadece Trabzonsporumuz'u destekleyelim. Tüm taraftarlarımızdan konuya gereken hassasiyeti göstermelerini ve takımımızı maç boyunca centilmence desteklemelerini bekliyoruz."