TRABZONSPOR Yönetim Kurulu, deplasmanda oynayacakları Torku Konyaspor maçında provokasyon duyumu aldıkları için taraftarlarının alınmamasını istediklerini açıkladı.
Kulübün internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:
"Bazı rakip takım taraftarlarının Torku Konyaspor maçına Trabzonspor taraftarı gibi gidip ceza sınırında olan kulübümüze saha kapama cezası çıkması için hareket edeceklerine yönelik duyumlar alan kulübümüz Konya İl Spor Güvenlik Kurulu’na bu maça Trabzonspor taraftarı alınmaması yönünde başvuruda bulundu. Başvurumuzu değerlendiren kurul maça taraftarlarımızın alınmamasını kararlaştırdı."
ÜÇ FUTBOLCUYA MİLLİ DAVET
Trabzonspor’da Zokora, Bourceanu ve Janko ülkelerinin milli takımlarının oynayacağı hazırlık maçları için aday kadroya davet edildi. Bordo mavili futbolculardan Alexandru Bourceanu Romanya milli takımının 5 Mart'ta Arjantin'lme, Didier Zokora'nın Fildişi Sahili milli takımının 5 Mart'ta Belçika'la, Marc Janko’nun da Avusturya milli takımının 5 Mart'ta Uruguay ile oynayacağı özel maçın aday kadrosuna davet edildiği açıklandı.
HACIOSMANOĞLU’NDAN İSTİFA AÇIKLAMASI
Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Juventus maçının son dakikalarında taraftarların kendisine yönelik istifa çağrısıyla ilgili olarak kısa bir açıklama yaptı. Başkan Hacıosmanoğlu, gelecek hafta içerisinde bir basın toplantısı düzenleyeceklerini vurguladı, "Taraftarlar, başarısız olursanız sizi istifaya çağırırlar" dedi.
YEREL GAZETELERDEN TEŞEKKÜR VE ELEŞTİRİ
Yerel gazeteler Juventus mağlubiyeti ve bordo mavili takımın Avrupa kupalarına veda edişine geniş yer ayırdı. Kuzey Ekspres Gazetesi, "Juventus’u eleyebileceğimizi düşünerek başladığımız dev mücadeleden boyumuzun ölçüsünü alarak çıktık; Hayal ve Hüsran" başlığını atarken Karadeniz’de Sonnokta Gazetesi, "Canınız sağolsun" ve "Hayat devam ediyor" manşetleriyle yayınlandı. Karadenizin Sesi Gazetesi ise, "Avrupa’ya Onur’lu veda" ve "Teşekkürler fırtına" başlıklarıyla mağlubiyeti okuyucularına aktardı. Karadeniz Gazetesi, oyuncu tercihlerini eleştirerek, "Çizme boyumuzu aştı, Trabzon havlu attı" manşetini kullandı. Günebakış Gazetesi de takımın bu tura kadar gelmesinin de başarı olduğunu vurguladı, "Juventus’a diş geçiremedik, Avrupa’ya veda ettik. Canın sağ olsun Trabzon’um" başlığını attı. Taka Gazetesi ise sert eleştirilerde bulundu, "Avni Aker’de şok 11, şok sonuç, Trabzonspor’da maçtan önce bir şeyler oldu, sahaya ilginç bir kadro çıkınca hezimet erken geldi" ve "Elen ama böyle değil!" başlıklarıyla oynanan kötü futbolu eleştirdi. Türksesi Gazetesi de, "Bu lige çok uzağız" başlığını atarak, "Trabzonspor 14 maçlık yenilgisizlik serisine son veren Juventus’a deplasmandan sonra evinde de kaybederek Avrupa’ya veda etti" ifadelerini kullandı.

YES(TM/AÖ)  FOTOĞRAF