Yunus Emre SEL/TRABZON,()- İSMİ başka takımlarla anılan Olcan Anıl'ın menajerinin sürekli olarak açıklama yapmasına tepki gösteren Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, "Cahil kişilerin menajerlik yapması ülke futboluna zarar veriyor" dedi.
CAHİLLİKLE SUÇLADI
Olcan’ın menajeri Fazıl Özdemir’in, (Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun satmayacağız, diye bir açıklaması oldu mu? Trabzonspor’da kararları başkan mı alıyor, yönetim kurulu mu) şeklindeki açıklamasını eleştiren Genel Sekreter Güney, şunları söyledi:
"Trabzonspor’da kararları, yönetim kurulu verir. Evet, başkanın kanaatı önemlidir ve yol gösterir. Ancak kararlar, yönetim kurulundan çıkar. Bir futbolcunun transferine kimlerin karar verip vermeyeceğini bilmeyen birinin menajerliği manidardır. Başkanın kanaati vardır. Ama kararlar yönetim kurulundan yönetim kurulunun imzası ile çıkar. Bunu bilmeyen cahil kişilerin menajerlik yapması ülke futboluna zarar veriyor."
"OLCAN BİZİM FUTBOLCUMUZ"
Olcan'ın Trabzonspor’un oyuncusu olduğunu,1 yıl daha sözleşmesi bulunduğunu hatırlatan Genel Sekreter Güney, Türk futbolu ve futbolcuların ne çektiyse menajerlerden çektiğini vurgularken de şöyle konuştu:
"Menajerlik sisteminin çok daha düzgün bir ortamda, düzgün insanlarca yapılması lazım. Futbolcusunu alıp satılık mal gibi ortaya düşen bu bilgi fukarası insanların o futbolculara büyük zarar verdiğini bilmeleri gerekmektedir. Menajerlik konusu bu ülke futbolu için önemli bir problemdir. Etik kurallara uygun, etik insanlarca yapılmalı."
Köksal Güney, son olarak, "Bizim için futbolcunun fikirleri, elbette önemlidir. Direkt olarak bir menajer, bizim muhatabımız değildir. Trabzonspor, hiçbir zaman kişilere bağımlı olmaz. Kişiler gelip geçidir, kurumlar kalıcıdır. Bu büyük kulübü bu düşüncelerle yönetmekteyiz" dedi.
MALOUDA’DAN FORMALI MESAJ
Trabzonspor’daki geleceği belirsizliğini sürdüren Fransız futbolcu Florent Malouda, sosyal medya hesabına arkadaşlarıyla futbol oynarken çekilen videosunu yükledi. Fransız futbolcunun yüklediği videoda Malouda’nın arkadaşlarının Trabzonspor forması giydiği dikkati çekti.
Daha önce kulübe birkaç kez, "Takımdan ayrılmak istiyorum, bonservisimi verin" diye haber yollayan Fransız futbolcunun, yönetimin Hami Mandıralı ile çalışmama yönünde tavır almasının ardından geri adım atabileceği öğrenildi. Malouda, sezon içinde Hami Mandıralı ile sorunlar yaşamış ve kendisini oynatmayınca şehri terk etmişti.
"İSTANBUL’DAKİ YÜRÜYÜŞ NEDEN İPTAL EDİLDİ"
Trabzonspor’da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile yaşadığı sorunların ardından üst üste yapılan 3 yönetim kurulu toplantısına katılmadığı için üyeliği düşen eski yönetim kurulu üyesi Muhammet Engin Kara, hakkını mahkemede aramaya hazırlanıyor. Kara, Başkan Hacıosmanoğlu’nu eleştirerek, "Tek başına yönetim sistemi içerisinde kulübe ciddi zararlar veriyor. Hani İstanbul’da hakkımızı aramak için yürüyüş yapacaktık. Bu yürüyüş neden iptal edildi? Neden yapılmıyor? Bunu çıkıp açıklasın" dedi.

YES(TM/AÖ) FOTOĞRAF