TRABZONSPOR Başkanı Hacıosmanoğlu, "Fenerbahçe maçı için verilen 6 maç ceza kabul edilemez" derken bordo mavili kulübün Tahkim Kurulu'na görüntülü ve detaylı itiraz başvurusunda bulunacağı bildirildi.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK), Fenerbahçe maçında sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle Trabzonspor’a 6 maç seyircisiz oynama cezası vermesi şok etkisi yarattı. Geçtiğimiz hafta içerisinde düzenlediği basın toplantısında, "Cezaya itiraz etmeyebiliriz" ifadelerini kullanan Başkan Hacıosmanoğlu’da, verilen ağır cezayı gördükten sonra, "6 maç ceza kabul edilemez" diyerek gereken savunmanın hazırlanmasını istedi. 
Bunun üzerine İstanbul’daki maçlarda çıkan saha olaylarından oluşan detaylı bir görüntülü savunma hazırlayacak olan yetkililerin özellikle Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının sahaya girdiği maçlarda verilen cezaları örnek alacağı belirtildi. Hazırlanacak savunmada Avni Aker Stadyumu’nda hiçbir taraftarın sahaya girmediği ve hiç kimsenin yaralanmadığının  özellikle vurgulanacağı ifade edildi.
BAŞKAN: "KULAKLARINIZI TIKAYIN, İŞİNİZE BAKIN"
Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ise teknik heyet ve futbolcuları sadece lige konsantre olmaları konusunda uyardı. Özellikle yapılan haberlere fazla itibar etmemeleri konusunda futbolcularının dikkatini çeken Başkan Hacıosmanoğlu'nun, "Siz işinizi yapın ve bu takımı Avrupa kupalarına götürün. Taraftarımız tribünde olmasa da her zaman yanımızda olacaktır. Trabzonspor, Avrupa kupalarında olmayı fazlasıyla hak eden bir kulüp ve bu sizin sorumluluğunuzda. Kulaklarınızı tıkayın" dediği öğrenildi.
TARAFTARLARDAN CEZAYA SERT TEPKİ
Trabzonspor Taraftarlar Birliği Başkanı Adem Söğüt, PFDK’nın verdiği 6 maçlık seyircisiz oynama cezasının çok ağır olduğunu vurgularken şunları söyledi:
"Sahaya atılan bir iki taştan ve yanıcı maddeden başka bir şey yoktu. Beşiktaş-Galatasaray maçında 10 bine yakın insanın sahaya inmesine rağmen, polislerin, futbolcuların hayati tehlikelisi olan maçta Beşiktaş’a verilen ceza ortada. Trabzon’da hiç kimsenin sahaya inmediği, Volkan’ın elini kolunu sallayarak sahadan çıktığı maç için 6 maç ceza almamızı kınıyoruz. Bu olayların olmasında da en büyük sebeplerden biri feerasyonun yanlı tutumu ve hakemlerin taraflı karar vermesidir. Türk futbolunu bu kaos ortamına getiren ve futboldan soğutan bu federasyonun derhal istifa etmesi gerekmektedir. Başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu’da bu 6 maç cezaya itiraz etmeli."
MİLOSEVSKİ İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Bu arada Trabzonspor kulübü, ülkesinde geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden eski kalecileri Milosevski için başsağlığı mesajı yayınlandı. Kulübün internet sitesinden yayınlanan açıklama şöyle:
"Takımımızın 3 sezon kalesini koruyan Petar Milosevski’nin ülkesi Makedonya’da geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Petar Milosevski’nin başta yakınları olmak üzere tüm sevenlerine ve futbol dünyasına başsağlığı dileriz. Makedonya Futbol Federasyonu’nda Milli Takımlar Direktörü olarak görev yapan 40 yaşındaki Milosevski, 1998-1999, 1999-2000, 2000-2001 sezonlarında takımımızın formasını giymişti.
"KÜME DÜŞÜRSEYDİNİZ BARİ"
Yerel gazeteler, PPDK'nin Fenerbahçe maçında çıkan olaylar nedeniyle Trabzonspor'a 6 maç seyircisiz oynama cezası vermesine sert tepki gösterdiler. Karadeniz’den Sonnokta Gazetesi, "Küme düşürseydiniz bari" ve "Sizi gidi Trabzon düşmanları" başlıklarını attı. Gazete haberinin detayında, "TFF yine yaptı yapacağını, Volkan’ın tahriklerini umursamadı, Trabzonspor’a 6 maç ceza verdi" ifadelerini kullandı. Günebakış Gazetesi ise, "PFDK düşmanca ceza verdi” başlığıyla yayınlandı. Taka Gazetesi de karara sert tepki göstererek, "Fener’in uşakları!" ve "Trabzonspor hak arayınca gözlerini ve kulaklarını kapatan TFF fırsatı kaza etmedi" manşetlerini attı. Karadenizin Sesi Gazetesi, "Fenerbahçe maçının faturasını keserken yine yanlı davrandılar" ve "Yuh artık" başlıklarını atarken, Karadeniz Gazetesi de, "İşte PFDK’nın Trabzonspor adaleti ve " Yuh! Adam mı öldürdük" manşetiyle yayınlandı.

YES(TM/AÖ) FOTOĞRAF