TRABZONSPOR'un eski başkanı Özkan Sümer, lehte 5 mahkeme kararı olmasına rağmen İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminin, 2010-2011 şampiyonluk kupasının alınması konusunda ilerleme değil, gerileme kaydettiğini söyledi.
"İSTİFA HAKKIMI ELİMDEN ALDIAR"
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Özkan Sümer, önce kulübü icraya verdiği yönündeki iddialara açıklık getirdi. Başkanlık dahil her kademesinde görev yaptığı Trabzonspor'da istifa etme hakkının kendisine verilmemesinden dolayı büyük üzüntü yaşadığını ifade eden Özkan Sümer, şöyle devam etti:
"4 DEFA DA HİÇBİR KANUNİ HAKKIMI KULLANMADIM"
"Başkanla görüşmemde istifa edeceğimi söyledim. Ancak internet sitesinden görevime son verildiği yönünde açıklama yayınlandı. İstifa hakkının bana tanınmamış olması, kolay hazmedilecek bir şey değil. Ben de hakkımın ne olduğuna yönelik yargıya gitme kararı verdim ve bu doğrultuda girişimlerde bulundum. Kulübe giden yazı da bir icra değil, haksız fesihten dolayı alacaklarımın tespitini içeren bir metindir. Olayın yansımaları ise çok üzücü. Daha önceki dönemlerde de kulüpte görevime 4 kez son verildi ancak hiçbir kanuni hakkımı kullanmadım."
"KUPAYI ALACAĞIZ, DEDİLER AMA"
Hacıosmanoğlu yönetiminin bir çok yanlış ve haksız uygulaması bulunduğunu da dile getiren Özkan Sümer, şunları söyledi:
"Kupayı alacağız, söylemi ile seçime girip kazandılar. Bu söylem zamanında ortada yargı kararları da yoktu. Daha sonraki süreçte lehimize 5 yargı kararı olmasına rağmen olumlu bir gelişme olmadı. Yerimizde sayıyoruz, hatta geriledik. Yönetim kararı alınmadan bir çok değişiklikler yapıldı. Tolunay Kafkas’ın gönderilmesi, Mustafa Reşit Akçay’ın göreve getirilmesi bunlardan sadece bazıları. Trabzonspor, siyasallaştırılarak itibar kaybettirildi. Trabzonspor'un bence en büyük kaybı bu noktada. Uzun yıllardır geçmişi cilalayarak avunmaya çalışıyoruz. Yeni projeler, çalışmalar yapmalıyız. Bir olmazsak, biz olamayız. Birlik olmak için de uzun zamandır çalışmalar yapıyoruz. Bütünleşme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Eğer bütünleşme olmazsa Trabzonspor'un başarılı olması oldukça zordur. Trabzonspor, parçalarının tamamına muhtaçtır. Hesaplaşma değil hesap yapma dönemidir."
"ADAYLIĞIM SÖZ KONUSU DEĞİL"
Özkan Sümer, kulübün önemli isimleriyle yaptığı çeşitli görüşmelerle ilgili olarak da, "Yapılan birlik beraberlik çalışmalarında kapsamında olası bir kongre halinde benim adaylığım söz konusu değil" ifadesini kullandı.

ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF