Yunus Emre SEL/TRABZON,()- TRABZONSPOR teknik direktörü Vahid Halilhodzic, aralarında yeni transfer Turgut Doğan Şahin’in de bulunduğu 7 futbolcunun gönderilmesini istedi. Halilhodzic, ligin ikinci haftasında oynanacak Fenerbahçe maçını da hedef göstererek, ''O maçı kazanırsak büyük bir kapıyı açarız'' dedi.
Trabzonspor, Avusturya kampının ardından yeni sezon hazırlıklarına bugün saat 10.30’da Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla devam etti. Teknik direktör Vahid Halilhodzic’in dün akşam yönetim kurulu ve transfer komitesiyle yaptığı toplantının ardından hazırlanan rapor doğrultusunda, Gustavo Colman, Ondrej Celustka, Emre Güral, Kadir Keleş, Turgut Doğan Şahin, Barış Memiş ve Sol Bamba'ya, ''Kendinize kulüp bulun'' denildi. Bu futbolcuları sabah yapılan antrenmana da almayan Boşnak teknik adam, gelecek olan futbolculara göre yeni bir rapor daha sunacak.
HALİLHODZİC: ''KOLAY OLMAYAN BİR YOLA GİRDİK"
Antrenman öncesi oyuncularla yaklaşık yarım saatlik bir toplantı yapan Boşnak teknik adam, burada sert uyarılarda bulundu. Halilhodzic, oyuncularına Trabzonspor’un yeni sezondaki hedefinin zirve olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Yeni bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Yeni oyuncular istedik. Gelen oyunculara göre gidecek olanlar olacak. Gidecek olanlar onur ve terbiye ile bu kurumdan ayrılmalı. Bu ayrılık şantaj ile olmamalı. Benimle konuşmak isteyen herkes odama gelebilir. Herkesi daha yakından ve daha fazla tanımak istiyorum. Henüz son kararlarımı vermedim. Kolay olmayan bir yola girdik. Burada olmayanlar bu takımın oyuncuları değil. Sizden beklentim, her zaman sağlam ve karakterli bir oyun sergilemeniz."
"GÖZLERİNİZİN İÇİNE BAKIYORUM"
Halilhodzic, oyuncularına yaptığı konuşmayı şöyle sürdürdü:
"Hiç kimse beni aldatamaz. Benimle konuşurken benim gözlerimin içine bakarak konuşun. Ben gözlerinizin içine bakıyorum. Bunu unutmayın. Yeni gelen oyuncuların kaynaşmasını bir an önce sağlayıp takım olmalıyız. Maç öncesi ve sonrası antrenmanlar benim için çok önemli. Herkes antrenmanlara çıkacak. Gelen yabancı oyuncular özellikle bu takımın kalitesini ve insani değerlerini arttırmak için geldi."
"FENERBAHÇE MAÇINI KAZANIRSAK PUANIN YANINDA GÜÇTE KAZANACAĞIZ"
Halilhodzic, kadrodan başka isimlerinde gidebileceğinin sinyalini verdiği konuşmasını şöyle devam ettirdi:
"10 gün içerisinde takımla ilgili kararımızı vereceğiz. Benim en çok önem verdiğim şey, lige hazır olarak girmek. İlk hafta oynayacağımız maç önemli. O maçı kazanmalıyız. Fenerbahçe maçı daha da önemli. Çünkü Fenerbahçe maçını kazanırsak puanın yanında güçte kazanacağız. Kazanabilirsek çok büyük kapı açılır. Avrupa maçlarını geçmemiz ve ligin ilk iki maçını kazanmamız çok önemli. Bu durumda her şey çok faklı olur. Gelen oyuncuların takıma uyumunu hızlandırmalıyız. Kaleciler hariç 20 oyuncu ile çalışmak istiyorum. Bazı oyuncular takımdan ayrı çalışabilir. Yan sahamız var, orada çalışabilirler."
ÖZER 1 VEYA 2 HAFTA YOK
Hallihodzic, sakat oyuncularla ilgili olarak ise, ''Özer arkadaşımız sakat. Belki 1-2 hafta bizimle olmayacak. Boruceanu için henüz tam bir netice yok. O yüzden net bir şey söyleyemiyorum. Sabah sakin, öğleden sonra ağır antrenmanlar yapacağız. Ve bu antrenmanlara kaleciler de katılacak" dedi. 
İSHAK İMZA ATMADAN ANTRENMANA ÇIKTI
Bu arada antrenmana henüz Trabzonspor ile resmi sözleşme imzalamayan İshak Doğan ile yeni transferler Oscar Cardozo, Fatih Atik, Musa Nizam, Essaid Belkalem ve Carl Medjani de çıktı. İshak’ın Kardemir Karabükspor ile Trabzonspor arasındaki prosedürlerin tamamlanmasının ardından bugün veya yarın imza atacağı ve bu nedenle antrenmana kulübünden alınan izinle çıktığı belirtildi. Çok sayıda taraftarın da izlediği antrenmanda bordo mavililer kondisyon ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi. Aşırı sıcağın altında iki saat süren antrenman sırasında Oscar Cardozo, ayağında ağrı hissedince sağlık ekipleri hemen oyuncuya müdahale etti. Cardozo, daha sonra sorunsuz şekilde çalışmaya devam etti. Cardozo’nun sıcak ve neme alışmakta zorluk çektiği de gözlendi. Antrenmanın son bölümünü Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da izledi.

FOTOĞRAFLI