TRABZONSPOR'da yabancı transferi yapılmamasına rağmen 36’ya ulaşan kadronun transfer çalışmalarının tamamlanmasından sonra makul seviyeye indirileceği bildirildi.
ESKİ TAKIM KALDI
Sezonu 25 futbolcu kadrosu ile tamamlayan Trabzonspor, hiçbir futbolcusunu göndermedi. Trabzonspor’un kiralık olarak başka takımlarda forma giyen futbolcuları Celustka, Jebrin, Aykut Akgün, Batuhan Karadeniz ve Hasan Ahmet Sarı'da yuvaya döndü. Bordo mavili kulüp, pilot takım 1461 Trabzon’dan Barış Memiş ve Batuhan Artarslan’ı da A takımla kampa davet etti.
KADRO ŞİŞTİ
Bordo mavililer, Gökhan Karadeniz, Deniz Yılmaz, Serdar Gürler ve Serhat Çakmak’ı da transfer edince kadrodaki futbolcu sayısı 36’ya yükseldi. Sezon başlayana kadar en az 4 takviye daha yapmayı planlayan Trabzonspor’un kamp öncesi ve sonrasında en az 10 futbolcu ile yollarını ayırabileceği dile getirildi. Bordo mavili takımdan gönderilmesine kesin gözüyle bakılan yabancılardan Colman, Janko, Bamba, Jebrin ve Celustka için henüz bordo mavili kulübe gelen resmi bir teklif de bulunmadığı öğrenildi.
FORVETTE REKABET KIZIŞACAK
Trabzonspor’da geçtiğimiz sezon yaşanan forvet sıkıntısının ardından bu sezon hücum hattına önemli takviyeler yapıldı. Henrique, Janko ve Emre Güral’ın yanına, Elazığspor’dan Deniz, Ajax’tan Serhat Çakmak ve son alarak Altınordu’dan Gökhan Karadeniz dahil edildi. Yıldız bir yabancı forvet oyuncusu daha transfer etmek isteyen Trabzonspor’un bu takviyenin ardından Janko dışında bir forvet oyuncusunu daha takımdan gönderebileceği belirtildi.
ESKİ ASBAŞKAN TUNA’DAN HACIOSMANOĞLU’NA ELEŞTİRİ
Trabzonspor’un eski asbaşkanlarından Erol Tuna, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Ak Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak’ı eleştirmesine tepki gösterdi. Erol Tuna, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Son günlerde bazı basın yayın organlarında; ülkemizin ve dünyanın sayılı büyük kulüplerinden biri olan Trabzonspor’da takım kaptanlığı, yöneticilik, başkanlık gibi mevkilerde görev yapan, ülkemizde bakanlık yapmış ve geçmişi başarılarla dolu, gençlerin idolü olmuş şehrimizin yetiştirdiği Faruk Özak’ın toplum önünde küçük düşürülmesinin gayret ve çabalarını anlamsız buluyor ve kınıyorum. Geçmişte başkanını ibra etmeyen camia, bugün aynı hataya düşmemek için gerekli hassasiyeti göstererek, ‘rövanşist’ zihniyeti dışlamalıdır. Umuyorum ve bekliyorum ki sağduyu galip gelecek.
Trabzonspor’umuz yine öncü, ilkeli, iddialı, takip edilen, büyük taraftarıyla, camiasıyla yüksek değerine kavuşacaktır."

YES(TM/AÖ) FOTOĞRAF