GALATASARAY'a farklı mağlup olarak lig 4'üncülüğünü kaybeden Trabzonspor, Avrupa kupasında oynayacağı maçlar yüzünden sezonu 25 gün erken açma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
GERİLİM HAFTASI
Trazonor'un sahasında Galatasaray'a 4-1 mağlup olması, bordo mavililerde tüm planları alt üst etti. Lig 4'üncülüğünden 5'inci sıraya inen Trabzonspor, bu durumda Avrupa kupalarında ön eleme maçı oynama endişesiyle ligin son haftasına gerilimli girdi. Küme düşmesi kesinleşen Medical Park Antalyaspor'la deplasmanda oynayacağı maçı kazanmak zorunda olan bordo mavili takım, 4'üncü olabilmek için de Kardemir Karabükspor’un Sivasspor’u mağlup etmesini bekleyecek.
"KENDİ İŞİMİZİ BİTİRMELİYDİK"
Bu arada Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun takımı mağlup olduğu için çok üzgün olduğu bildirildi. Başkan Hacıosmanoğlu’nun yakın çevresine tepkisini, "Galatasaray'ı yenip sezonu 25 gün geç açmak futbolcuların ellerindeydi. Şimdi durum ortada. Kendi işimizi kendimiz bitirmeliydik. Şimdi durum bu noktaya geldi" diye dile getirdiği öğrenildi.
ONUR’UN YERİNE 2 ADAY
Galatasaray maçında gördüğü sarı kart ile ligin son haftasında oynanacak Medical Park Antalyaspor maçında cezalı duruma düşen Onur Recep Kıvrak’ın yerine kaleye geçmek için Zeki Ayvaz ve Fatih Öztürk rekabete girişti. İkinci kaleci konumundaki Zeki Ayvaz’ın bu maç öncesi formaya daha yakın olduğu ancak bu sezon hiçbir maçta oynayamayan Fatih Öztürk de teknik sorumlu Hami Mandıralı’dan forma istediği belirtildi.
ÖZER HURMACI’YA MR
Galatasaray maçının 10'uncu dakikasında sakatlanarak sahayı terk eden Özer Hurmacı’nın sakatlığının kesin tespiti için MR’ı çekilecek. İki haftalık bir sakatlık sürecinin ardından Galatasaray maçında forma giyen Özer, "Oynamayı çok istiyordum. Bir şansızlık yaşadım ama umarım en kısa zamanda bu sakatlığı da atlatacağım" dedi.
"ADALET İÇİN FENER’İ YAK" KAMPANYASINA BAŞKANDAN DESTEK
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyesi Engin Hacısalihoğlu, "Adalet için Feneri yak" imza kampanyasına destek verdi. Trabzonspor eski yöneticilerinden Engin Kara da kampanyaya destek vererek imza attı. İmza sayısının her geçen gün arttığı ve 1 Haziran’da sona erecek olan kampanya da, “1 milyon imza” sayısına ulaşılmasının hedeflendiği belirtildi.
YEREL GAZETELERDEN FARK TEPKİSİ
Yerel gazeteler, Trabzonspor'un Galatasaray karşısında aldığı4-1’lik farklı mağlubiyeti sert şekilde eleştirdi. Kuzey Ekspres Gazetesi, "Fırtınaya yakışmadı" ve "Tarihi rezalet" başlığını atarken Günebakış, "Büyükleri yenemez olduk" ve "Trabzon yıkıldı" başlıklarını kullandı. Türksesi ise, "Dört dörtlük eziyet" manşetini kullanırken Karadeniz, "Trabzonspor anneler gününde taraftarları çileden çıkardı, ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar" başlığını attı. Karadeniz’de Sonnokta'da, "Fırtınanın yerinde yeller esiyor" başlığıyla mağlubiyeti okuyucularına aktardı. Karadenizin Sesi ise, "Derin darbe" başlığıyla Trabzonspor’un Avrupa yolunda önemli bir yara aldığını yazdı.

YES(TM/AÖ) FOTOĞRAF