Spor Toto Süper Lig’in sona ermesiyle birlikte Trabzonspor oynadığı 34 lig maçında 12 galibiyet, 4 beraberlik ve 18 mağlubiyet alarak 40 puan ile ligi 12. sırada tamamladı. Attığı 40 gole karşılık kalesinde 59 gol gördü. Bordo-mavili kulübün tarihine kara bir sezon olarak geçen söz konusu sezonda iki başkan ve 4 teknik adam görev aldı.

TRABZONSPOR GELENEĞİ DEĞİŞTİRMEDİ

Spor Toto Süper Lig’de 4 büyükler içinde en çok teknik adam değiştiren takımların başında gelen Trabzonspor, bu sezonda bu kötü istikrarını değiştiremedi. Bunun en çarpıcı örneğini ise bu sezon yaşayan bordo-mavililer, Teknik Direktör Shota Arveladze ile başladığı sezonda, Sadi Tekelioğlu, Hami Mandıralı ve U21 Teknik Direktörü Taner Yılmaz’ı göreve getirerek yaşadı. Yaptığı teknik adam değişiklikleriyle çıkışa geçmeyi ümit eden Trabzonspor, aksine dibe doğru gitti.

TAKIM KAPTANI TARTIŞMALARIN ODAĞINDAKİ İSİM OLDU

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme turu maçı öncesi Onur Kıvrak şokuyla sarsıldı. Onur, Makedonya’nın Üsküp kentinde yapılan kampta Teknik Direktör Shota Arveladze ve Süleyman Hurma ile tartıştı. Bu tartışma fazla sürmese de bordo-mavili takım bu kavgadan büyük bir yara aldı.

ARKADAŞLIK RUHU YAKALANAMADI

Trabzonspor’un bu sezon en çok sıkıntı yaşadığı konuların başında ise arkadaşlık ve takımdaşlık ruhunun yakalanamaması oldu. Cardozo, Erken Zengin, Medjani, Mehmet Ekici, Özer Hurmacı’nun yanı sıra bir çok isimde takım içerisinde tartışma yaşadı. Sezon başında başlayan kavgaların önüne geçilemedi. Üst üste gelen sıkıntılara mali sorunlar da eklenince takım güven bunalımı yaşadı.

HAKEM KARARLARI ÇILDIRTTI

Trabzonspor’u en çok etkileyen olayların başında ise hakem kararları geldi. Özellikle Cüneyt Çakır’ın, Trabzonspor - Galatasaray maçında Denayer’in eline çarpan topu es geçmesi ve penaltı vermemesiyle başlayan süreçte Karadeniz ekibi hakem kararlarıyla yaklaşık 20 puan kaybetti. Yaşanan puan kayıpları takımın moralini ve dengesini bozarken, şampiyonluk umutlarıyla girdiği sezonda aşağı sıralara doğru geriledi.

HAKEMLER AVNİ AKER’DE KALDI

Karadeniz temsilcisi üst üste yaşadığı hakem hataları sonrası Trabzonspor - Gaziantepspor arasında oynanan ve 2-2 biten maç sonrası Çağatay Şahan, Adil Sinem, Cevdet Kömürcüoğlu, Bahattin Şimşek, Kutluhan Bilgiç ve Emre Altun hakem 6’sı, Hüseyin Avni Aker’de bulundukları odadan çıkamadılar. Emniyet görevlileri eşliğinde stadyumdan ayrılmak zorunda kaldılar.

40 PUANDA 3 TEKNİK ADAMIN İMZASI VAR

Bordo-mavililer, bu sezon elde ettiği 40 puanda Shota Arveladze, Sadi Tekelioğlu ve Hami Mandıralı’nın imzası bulunuyor. Gürcü teknik adam Shota Arveladze ile sezona başlayan Trabzonspor oynadığı 11 Spor Toto Süper Lig maçında 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti. Attığı 14 gole karşılık ise kalesinde 15 gol gördü. Shota döneminde Trabzonspor 14 puan toplayarak 12. sırada yer aldı.

TEKELİOĞLU DÖNEMİ

Teknik Direktör Shota Arveladzze’nin takımdan ayrılmasından sonra dönemin başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, göreve Altyapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu’nu getirdi. Tekelioğlu’nun görev süresi içerisinde bordo-mavili kulüpte yönetim değişikliği de yaşandı. Trabzonspor, Tekelioğlu döneminde çıktığı 7 lig maçında 3’er galibiyet ve mağlubiyet alırken, 1 maçtan ise beraberlikle ayrıldı. Attığı 10 gole karşılık ise kalesinde 10 gol gördü. Sadi Tekelioğlu, döneminde Trabzonspor 10 puan toplarken, ligde de 10. sırada yer aldı.

MANDIRALI DÖNEMİ

Sadi Tekelioğlu’nun, altyapıdaki görevine dönmesinin ardından takımın başına ise Tekelioğlu’nun altyapıdan beri birlikte çalıştığı Hami Mandıralı getirildi. Bordo-mavililer, Mandralı döneminde çıktığı 15 lig maçında 5 galibiyet elde ederken, 9 maçta sahadan mağlup ayrıldı. 1 maçta berabere kaldı. Mandıralı döneminde 16 puan toplayan Karadeniz ekibi, Antalyaspor karşısında aldığı 7-0’lık mağlubiyeti Mandıralı yönetiminde yaşarken tarihininde en farklı yenilgisini aldı.

TANER YILMAZ DÖNEMİ

Trabzonspor’da Teknik Direktör Hami Mandıralı’naın görevden ayrılmasından sonra takımı bir maçlığına U21 Teknik Direktörü Taner Yılmaz idare etti. Sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu nedeniyle altyapıdan kurulu bir takım ile Kasımpaşa karşısına çıkan bordo-mavililer sahadan 6-0 mağlubiyetle ayrıldı.

İKİ BAŞKAN GÖREV ALDI

Trabzonspor’da 2015-2016 sezonunda iki başkan görev aldı. 26 Mayıs 2013’de yapılan kongrede göreve gelen İbrahin Hacıosmanoğlu, futbolcu transferleri ve hoca değişiklikleriyle gündeme geldi. Bordo-mavililer Hacıosmanoğlu döneminde önemli isimleri kadrosuna katsa da başaralı olamadı. Hacıosmanoğlu, görev süresi boyunca Mustafa Akçay, Hami Mandıralı, Vahid Halilhodziç, Ersun Yanal, Shota Arveladze ve Sadi Tekelioğlu ile çalıştı. Ekonomik ve sportif açıdan Trabzonspor, Hacıosmanoğlu yönetiminde en kötü günlerini yaşadı. 5-6 Aralık 2015’de yapılan Trabzonspor Olağan Genel Kurulu’nda ise Hacıosmanoğlu’nu gönderen delegeler başkanlığa Muharrem Usta’yı getirdi.

USTA ENKAZDAN ÇIKMAYA ÇALIŞIYOR

Son yılların en kötü performansını sergileyen Trabzonspor’u Başkan Muharrem Usta, güzel günlere taşımak istiyor. Göreve geldiği ilk günlerde mali tabloda yaşanan sıkıntılarla boğuşan ve biriken futbolcu alacaklarıyla karşılaşan Usta, görevde bulunduğu süre boyunca başaralı bir performans ortaya koymakta zorlandı. İçinde bulundukları durumu geçiş süreci olarak değerlendirilmesini isteyen Usta, gelecek sezondan itibaren yeni yapılanmaya gideceklerini vurguladı ve bordo-mavililerden süre istedi.

MUHARREM USTA’DA TRANSFERİ VE TEKNİK ADAM DEĞİŞİKLİĞİNİ TERCİH ETTİ

Ekonomik anlamda yaptığı hamlelerle kulübe önemli bir mali kazanç sağlayan Trabzonspor’un yeni başkanı Muharrem Usta, sportif alanda ise aynı performans gösteremedi. Bir önceki yönetiminden aldığı enkazı toparlamaya çalışan Başkan Usta, sportif anlamda futbolcu ve teknik adam değişiklikleriyle yaptığı hamlelerden ise beklediği sonucu alamadı. İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde göreve getirilen Gençlik Geliştirme Merkezi Koordinatörü Sadi Tekelioğlu ile yola devam etme kararı alan Usta, fikir değiştirerek takımın başına Hami Mandıralı’yı getirdi. Muhammet Demir, Güray Vural ve Akakpo’yu takıma kattı.

USTA 5 AYDA 4 TEKNİK ADAMLA ÇALIŞMAK ZORUNDA KALDI

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, kulübün içinde bulunduğu şartlar ve konumu gereği 4 teknik adamı takımın başına getirmek zorunda kaldı. Göreve geldiği dönemde Sadi Tekelioğlu çalışan arkasından Hami Mandıralı’yı getiren ve son maçta ise takımı U21 Teknik Direktörü Taner Yılmaz’a emanet eden Usta, gelecek sezon ise Teknik Direktör Ersun Yanal ile anlaşmaya vardı.

MUHARREM USTA’DA ELEŞTİRİLERDEN NASİBİNİ ALDI

Trabzonspor’un bu sezon ortaya koyduğu mücadeleyi beğenmeyen bordo-mavili taraftarlar göreve gelen yeni yönetime toleranslı davransa da oynanan futboldan memnun olmadıklarını hem sosyal medyadan hem de tribünlerden dillendiriyor. Bordo-mavililer ekonomik tablonun aksine sportif alanda yeni yönetimin yapmış olduğu bir çok hamleyi ise beğenmediğini zaman zaman dillendirerek Muharrem Usta ve yönetimini eleştiriyor.

SON İKİ HAFTADA TARİHİ SKORLAR ALINDI

Trabzonspor ligin bitimine iki hafta kala tarihi skorlara imza attı. Antalyaspor deplasmanında sahadan 7-0 mağlup ayrılan Karadeniz ekibi evinde ise Kasımpaşa’ya 6-0 mağlup olarak hem içeride hem dış sahada tarihinin en farklı yenilgilerini aldı.